Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 28 oktober

/

Annons

, Tierp

, Gävle

, Gävle

, Gävle

, Sandviken, har avlidit 84 år gammal. Han föddes och växte upp i Norrköping, där han utbildade sig vid handelsgymnasiet. Som ung hemma i Norrköping var han även en duktig handbollsspelare.

När Olof var 20 år reste han till Sydamerika och bosatte sig i Equador, där han arbetade vid det svenska konsulatet. I Sydamerika kontaktades han av sin gamle skolkamrat, äventyraren Bengt Danielsson som frågade om Olof ville följa med som besättningsman vid den kände upptäcktsresanden Thor Heyerdahls expedition Kon-Tiki. Olof Brynje avböjde emellertid.

Efter de två åren i Sydamerika flyttade Olof Brynje till Washington State, USA. Han utbildade sig till civilekonom vid universitetet i Seattle och jobbade samtidigt extra på Swedish Hospital.

När Olof 1952 fick budet att den ene brodern omkommit i en olycka reste han hem till Norrköping med avsikten att återvända till USA. Planerna ändrades då Olof mötte sin blivande maka Maria Pålsson. Paret var gifta i 54 år. Makan avled 2006.

Efter en tids anställning vid Holmens pappersbruk i Norrköping gick Olof Brynje en pedagogikutbildning i Stockholm. Därefter fick han en tjänst som handelslärare och flyttade med makan till Leksand, där så småningom de båda barnen föddes. 1962 flyttade familjen till Sandviken, där Olof Brynje blev rektor för yrkesskolan. När den lades ned blev han rektor för Bessemergymnasiet och där stannade han till pensioneringen.

Olof Brynje var medlem i Rotary. På fritiden tyckte han om att vistas vid familjens torp i Näs, Storvik. Olof Brynje var mycket road av att snickra, renovera och konstruera och han stod själv för ritningarna när torpet skulle byggas till.

Närmast anhöriga är sonen, dottern med familj, samt en bror och två systrar.

 

, Sandviken, har avlidit 61 år gammal. Han föddes och växte upp i Sandviken och stannade på orten hela livet. Efter skolan fick han anställning som mätningstekniker vid Sandvikens kommun, ett arbete som han behöll under hela sitt yrkesverksamma liv.

Vid 30 års ålder drabbades Kenneth Lundqvist av njursjukdom, något som i stor utsträckning påverkade hans tillvaro. För tio år sedan blev han sjukpensionär och för sju år sedan genomgick han en njurtransplantation.

Kenneth Lundqvist var fackligt aktiv inom Kommunal. På fritiden tyckte han mycket om att spela badminton och schack. Hästar och trav var ett annat stort intresse.

Som ung visade han stor begåvning inom träslöjd och teckning och han lämnar många fina alster efter sig.

Närmast anhöriga är två systrar med familjer.

I Hille kyrka hölls 24 oktober begravningsgudstjänst för . Officiant var Clara Bergel Jansson.

I Hille kyrka hölls 24 oktober begravningsgudstjänst för . Officiant var Clara Bergel Jansson.

I Staffanskyrkan, Gävle, hölls 24 oktober begravningsgudstjänst för . Officiant var Christina Danielsson.

I Uppståndelsens kapell, Gävle, hölls 24 oktober begravningsgudstjänst för . Officiant var Karin Kristansson.

 

Mer läsning

Annons