Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 3 september

/

Annons

18 år i dag

Mikael Nyman Hellman, Skutskär

Johan Fernlund, Hedesunda

Emil Sjöberg Nygaard, Sandviken

Dödsfall

Nora Gabrielsson, född Bergström, Sibbersbo, har avlidit 85 år gammal. Hon föddes på familjegården i Sibbersbo som yngst av sju syskon, fem flickor och två pojkar. 1848 träffade Nora sin blivande make, Ivar Gabrielsson, som året innan kommit till Hofors som byggnadssnickare. Nora och Ivar bosatte sig på familjegården i Sibbersbo, där hon var verksam i det jordbruk som hennes föräldrar drev.

1961 övertog Nora familjegården och tillsammans med maken Ivar bedrev de mjölkproduktion ända fram till 1994.

Nora Gabrielssons förkärlek för djur och natur är vida känd, och hon såg alltid till att djuren fick bästa tänkbara omvårdnad. 1994 tilldelades Nora ur landshövdingens hand Hushållningssällskapets utmärkelse för uppoffrande och trofast gärning i hemmets och jordbrukets tjänst. Hon fick även under årens lopp motta en rad utmärkelser för gårdens mjölkproduktion.

Noras hem har alltid präglats av gästfrihet och hon har varit den sammanhållande länken i den bergströmska släkten. Hennes vänner har varit många och de har alltid varit välkomna till Sibbersbo.

Vid sidan av jordbruket har Nora haft ett stort intresse för blommor. Många är de som hämtat blomskott från Noras stora pelargonsamling som hon vårdat ömt genom åren. Några av hennes pelargonsorter finns vid Bergabackens pelargonmuseum i Torsåker, bland annat sorterna "Nora" och "Sibbersbo".

Barnbarnen Johan och Emma har betytt mycket för Nora och de var alltid hennes ögonstenar.

Närmast anhöriga är sonen Stig med hustru Mona, barnbarnen Johan och Emma samt systern Karin.

Begravningar

I Hedesunda kyrka hölls 27 augusti begravningsgudstjänst för Inga-Britt Widén. Officiant var Jan-Erik Isaksson.

Mer läsning

Annons