Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 8 maj

Annons

, Sandviken. När hon inte studerar leker hon med sin son Neo, umgås med vänner och tar en fika på stan. Från och med nu blir det ett och annat krogbesök också.

, Gävle

, Skutskär

, Valbo

, Gävle

, Gävle

Gävle

, Älvkarleby

, Skutskär

, Gävle

, Lövstabruk

, Falun, avled den 6 maj efter en kort tids sjukdom. Han blev 57 år.

Thorsten Alm var född i Gysinge och uppvuxen i Norrsundet. I unga år arbetade han som snickare på byggen över hela landet. Sedan utbildade han sig till journalist och arbetade bland annat på Radio Gävleborg och Arbetarbladet innan han 1985 flyttade med familjen till Falun. Där blev han reporter på Falu Kuriren.

1988 tog han steget att bli frilansjournalist, en verksamhet som han sedan kom att utveckla framgångsrikt i många år. Thorsten var också en av de drivande krafterna bakom den frilansgrupp som fortfarande verkar i Falun under namnet journalisterna.com.

År 2000 lämnade han det egna företaget för en anställning som skribent på Banverkets informationsavdelning. 2003 gick han över till en liknande tjänst på Vägverket, där han bland mycket annat var redaktör för verkets personaltidning.

Fritiden tillbringade han på senare år helst i Dalfors, i det gamla bönhuset som han och hustrun köpte 2002. Här pågick ett omfattande renoveringsarbete, men aldrig i högre takt än att det fanns tid för umgänge, god mat och avkoppling. Thorsten hade också ett lagom stort intresse för segling, jakt och fiske.

Thorsten Alm sörjes närmast av hustru och två vuxna barn.

I Uppståndelsens kapell hölls 7 maj begravningsgudstjänst för . Officiant var Karin Kristiansson.

I Ljusets kapell hölls 7 maj begravningsgudstjänst för . Officiant var Martti Halming.

Mer läsning

Annons