Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem månader senare: 22 kilo och bättre flås för Ingemar Dunker

/
  • Att kunna ha egen musik i högtalarna i gymlokalen är halva grejen, berättar Ingemar Dunker, som kör på med rejäl hardcore-musik.

Det går framåt för Ingemar Dunkers förberedelser för Halvvasan nästa år. 22 kilo lättare och fem hål mindre i skärpet har det blivit på fem månader.

Annons

Arbetarbladet har följt musikern Ingemar Dunkers resa mot det stora målet i mars 2016. Och det är det fler som gör, berättar Ingemar när jag träffar honom på ett av hans många pass på gymmet i Sandviken.

– En äldre dam kom fram till mig när jag ordnade musik i bruksmiljö och ville tacka mig. Det gör ju folk ibland, men då handlar det om musiken. Men hon ville tacka för vad jag gör för folkhälsan i Sandviken, säger han med ett nöjt skratt.

Det är precis det som är viktigast för Ingemar när han nu har förändrat sitt liv och börjat träna; att inspirera andra. Flera personer har också berättat för honom att de kommit i gång att röra på sig tack vare Ingemar.

240 personer följer hans träning via gruppen ”Musikantens Resa Till Halvvasan 2016” på Facebook där Ingemar lägger ut rapporter om hur det går.

Det har han gjort sedan allt drog i gång i mars i år när sonen och frugan körde Halvvasan. Han följde dem hemifrån via telefonen men kände där och då att nu fick det vara nog. Då stod vågen på 186 kilo.

Sedan dess har mycket tid lagts på att träna och äta bättre. Varje morgon finns Ingemar på plats antingen på gymmet för en genomkörare eller på badhuset. Badträningen består inte av simning, utan han springer fram och tillbaka i 25-metersbassängen.

– Jag är ju så lång så jag bottnar hela vägen och kan springa. Mitt på blir det lite på tå, men det är en jäkla bra träning. Det blir ungefär 2,5 kilometer på en timme.

Varje dag har han kört, för nu är det på riktigt. Han har börjat träna några gånger förr, men lagt av efter ett tag. Men nu har han ett helt annat fokus och har Halvvasan som ett hägrande mål framför sig.

– Jag har blivit lite fixerad vid Halvvasan, men det gäller ju att fortsätta efter det också. Men det här är det tredje stora steget jag har tagit. Innan har jag slutat röka och dricka.

Den nya livsstilen har fått hans kropp att reagera positivt. Ryggen har blivit lite bättre, precis som andra värden. Medicinen för högt blodtryck har han kunnat sluta med och medicinen för diabetes har minskats till en i stället för två tabletter.

– Sen säger folk också att de ser att jag har en annan stuns i steget.

Ingemar Dunker mår så mycket bättre nu att han vill sprida den känslan vidare till andra.

– Jag föreläser om rockens historia och tänkte att jag kan föreläsa om det här också. Om hur det var före, under och efter.

Men först ska han gå ner ett antal kilo till och skida de 4,5 milen i Halvvasan.

Mer läsning

Annons