Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders, 30, en alldeles ny Gävlebo

/
 • NYTT FAVORITKAFFE. Anders Wigstein har jobbat på läkemedelsföretag i Strängnäs och Uppsala. Nu är han alldeles ny på jobbet som projektingenjör på                     Gevalia, Gävles starkaste varumärke. ”Det känns kul. Bra företag, bra kollegor och jag har nära till jobbet”, säger Anders som flyttat in i en bostadsrätt på Söder.

Anders Wigstein är alldeles ny, både i stan och på jobbet på Gevalia. Det hindrade honom inte från att lämna in en semesteransökan redan andra dagen.
– Jag måste ju ta ledigt för älgjakten, förklarar Anders med ett leende.

Annons

Anders Wigstein har redan flyttat en del i sitt liv, han har pluggat kemiteknik i Linköping och jobbat på läkemedelsföretag i både Strängnäs och Uppsala.

”Trista hus”

Sambon Claire drog honom till slut till sin gamla hemstad och han verkar nöjd med beslutet.

– Det är ganska kul att flytta, inreda ett nytt ställe och träffa nya människor. Men det kan ju vara jobbigt också, att börja om för många gånger.

Så vad tycker han om sin nya hemstad?

– Hm, jag tycker nog att det saknas lite fina promenadstråk runt ån, och en del hus är väl kanske lite trista. Men det finns många bra restauranger, Matildas är riktigt bra, och jag gillar att det finns många bad att åka till.

Gävleborna har han inte riktigt kläm på än, men har gjort en iakttagelse:

– Folk slutar sina meningar med ja’, säger Anders med ett leende och menar ordet ”jag” som läggs till i meningar som: Jag går ut ja’.

Gävle är bra, men platsen Anders alltid kommer att hålla högre är Idre.

– Familjen har stuga där och jag och brorsan har fått en plätt att bygga på, vi får se när det blir av.

Det är också i Idre han jagar älg med släkten.

– Jag var där senast i påskas. Det var ingen snö kvar så vi kunde gå ut med saltsten i skogen till fots. Det har aldrig hänt förut, säger Anders.

Flugfiske i norr

När han ska flugfiska drar han gärna betydligt längre norrut; som Stora Lulevattnet i Lappland. Han har provat att binda flugorna själv men slutade.

– Det blev både bekvämare och billigare att köpa färdiga, ler han.

Anders beskriver sig själv som en kille med många intressen.

Som en kontrast till jakt och fiske älskar han till exempel att spela piano. Det blir all slags musik, men den ska helst ”kännas något”.

Hellre lite ledsen musik, än något glättigt.

– Jag har spelat sen jag var liten, men kom bort från det när jag studerade. För ett år sen slog jag till på ett piano i Uppsala, det var det årets klart bästa köp. Förut sjöng jag också, men har slutat, du vet, man har blivit gammal och tråkig...

Litar till turen

Ingen fara Anders, att fylla 30 är fortfarande ungt. Men han märker redan hur tiden verkar gå fortare än vid 20.

– Jag har lärt mig att man måste ta för sig. Att ingenting blir gjort om man inte gör det själv, att man måste ta tag i grejer. Och att man behöver en gnutta tur för att det ska gå som man vill.

Mer läsning

Annons