Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Applåder till tio-åringen

/
  • Elias Sundberg är nyfiken på vad lillebror Isak ska få för något i fiskdammen. Anneli Johansson hjälper till med fångsten.
  • Fabian Ferrari fiskar tillsammans med mormor  Anette Johansson.
  • Sara och Elvina Mannqvist är stammisar på öppna förskolan. ”Jag har varit mammaledig i sex år nu, så det här är en jätteviktig plats för oss”, säger Sara.
  • Alla hängde med i rörelserna när kulturskolans musiker spelade ”Imse vimse spindel”.
  • Elias Sundberg tycker att musikerna från kulturskolan spelar  lite högt, han är på öppna förskolan tillsammans med mamma Sofia och lillebror Isak.
  • Ulrika Heimer är förskollärare på öppna förskolan och samordnare för familjecentralen i Ockelbo.
  • Agnes Ersson applåderar när kulturskolans musiker Johan Pyykkö, Amanda Sjöberg, Olle Tjern, Patrik Fliesberg, Leif Olsson och Åsa Pettersson har spelat färdigt.

Annons

Familjecentralen i Ockelbo firar tio år den här veckan. I måndags var det kalas med fiskdamm tårta och uppträdande av kulturskolan.

– Vi var på förskoleturné i januari, så vi hade redan en väl inövad repertoar som passade bra på den här festen, säger Leif Olsson, som spelar gitarr.

En av stamgästerna på familjecentralens öppna förskola är Sara Mannqvist, hon har varit mammaledig sedan Elvina föddes för sex år sedan.

– Jag kommer inte från Ockelbo från början så det här har varit en viktig plats för både mig och barnen att knyta kontakter. Det är bra här för finns något för alla åldrar, både för de äldre, som Elvina, och för Ebbe som är 2,5 år.

Familjecentralen fortsätter firandet med dockteater och Alfons Åbergs kalas i morgon, korvgrillning i lekparken vid Wij Trädgårdar på fredag och klädfyndardag i Kuxahallen på lördag. När det inte är kalasvecka har öppna förskolan öppet alla dagar utom onsdagar. På familjecentralen finns för-utom öppna förskolan, barnavårdscentral, barn-morskemottagning och familjestöd.

Mer läsning

Annons