Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa presenten för Tim är att gå upp i division I

/
  • NERVÖS AVSPARK. I dag gäller det för Tim Markström, målvakt i Sandvikens IF. Blir det en plats i division I lagom till 25-årsdagen eller inte?

Tim Markström gillar inte att fylla år. Och inte att vara i tidningen heller. Så vi på släkt&vänner tackar lite extra för att ändå få porträttera Sandviken-målvakten inför 25-års­dagen.

Annons

– Nej, usch, jag håller ju på att bli gammal, halvvägs till 50, utbrister Tim när vi ringer upp.

Men en riktigt het önskan har han ändå inför födelsedagen: Att ta steget upp till division I med Sandviken. Då blir det fira av, vågar vi lova.

Det avgörs i dag. Sandviken måste vinna mot Spårvägen på bortaplan och Enköping förlora hemma i derbyt mot Västerås. Varken Spårvägen eller Västerås har något att spela för i tabellen.

Tim Markström började sin fotbollskarriär som forward i IK Sätra när han var liten. Men med en framgångsrik fotbollsmålvakt som pappa, Anders Markström stod i Gefle IF många år, kan det väl bara sluta på en position.

– Han tvingade på mig målvaktshandskarna när vi gick över till elvamanna. Fast det var väl lika bra, jag orkade inte springa på stor plan, skrattar Tim.

– Men jag ångrar mig lite nu. Man kanske hade kommit lite längre som utespelare ändå.

Målet är att försörja sig helt på fotbollen. I allsvenskan?

– Jag har hört att det finns intresse från några klubbar, men inte mer än så, säger Tim.

Tim Markström syns och hörs när han är på planen. Både som målvakt och som lagkapten tycker han om att peppa sina medspelare och styra och ställa med dem.

– Tränaren pratade med några av spelarna och frågade om jag ville vara lagkapten. Det var helt självklart att tacka ja, man är stolt över att ta på sig bindeln, säger Tim.

På fredag styr hela familjen Markström över Atlanten för en vecka hos lillebror Jacob som tagit en plats i Floridas NHL-mål. Bröderna följer varandras idrottskarriärer med genuint intresse. I december blir det ännu en resa till Jacob för Tim.

– Jacob brukar ta bilen till våra bortamatcher när han är hemma, han har en matchtröja och är ett troget SIF-fan, skrattar Tim, som å sin sida gärna sitter uppe på nätterna och tittar på NHL-matcher.

Fotboll, fotboll och åter fotboll. Så vad gör Tim Markström när han är ledig från fotbollen?

– Spelar tv-spel! Fifas nya har nyss kommit och då blir det några extra timmar. Det är lite nytt, det är lite svårare att göra mål, man får tänka till lite.

Kan man fortfarande vara tv-spelsfantast när man är halvvägs till 50?

Tim skrattar och svarar utan minsta tvekan:

– Jag kommer aldrig att tröttna på att spela tv-spel, jag hoppas få spela jättemycket när jag själv får barn också.

grattis

Mer läsning

Annons