Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk och otrygghet präglade barndomen

/
  • Maria Montazami firar 50 år. Just nu är hon aktuell i en ny säsong av

"Svenska Hollywoodfruar" är tillbaka i rutan och därmed också Maria Montazami. Hon är mångas favoritfru i realityserien, med sin snälla framtoning och sin fäbless för ostkrokar, gardintofsar och beigefärgat läppstift.

Annons

Hon är populär i alla möjliga läger och talar uppskattande om sina "fans". Tv-programmet "Svenska Hollywoodfruar" har lett till att Maria Montazami har fått göra så vitt skilda saker som att ge ut två livsstilsböcker, lansera egna viner, designa accessoarer för både husdjur och människor, och nu senast lansera ett nytt klädmärke ihop med sina döttrar.

Hon är också mycket aktiv på sociala medier och ordnar då och då träffar med sina bloggfans, som gärna gör en avstickare ned till södra Kalifornien under Los Angeles-semestern, kånkandes på Maria Montazamis favoritsnacks.

– Dessa människor är helt fantastiska. De kör hela vägen hit och sitter jätteglatt på Starbucks med en stor ostkrokspåse som de har packat ned i sina väskor, säger Maria på sitt karaktäristiskt släpiga, milda sätt.

Hon tycker att svenskarna borde ge sig själva en rejäl klapp på axeln för sin omtänksamhet.

– Men det verkar ändå vara väldigt många som är ensamma i Sverige and that bothers me.

Ensamhet och otrygghet var två saker hon själv ville bort ifrån så snart hon var tillräckligt gammal för att göra egna livsval.

– Mina föräldrar var skilda, min mamma gifte om sig och det var mycket bråk hemma. Man var aldrig riktigt säker när man kom hem, är de vänner eller osams?

– Jag avskydde att inte kunna känna mig trygg och drömde mig bort till en tillvaro som liknande den i böckerna och tv-serien "Lilla huset på prärien", där pappan spelade fiol och det var små diskussioner med barnen om att man ska vara rättvis. That’s me, sådan är jag.

När hennes syster blev utbytesstudent i USA for Maria över och började jobba som au pair. Efter några månader lämnade hon au pair-jobbet och började på en restaurang där hon träffade sin man Kamran, som numera är framgångsrik mäklare.

Sedan dess har hon varit hemmafru, skött hemmet och de fyra barnen. Hon har varit en av Hollywood-fruarna sedan programstarten 2009 och betraktar uppståndelsen runt sin tv-persona lite på avstånd i sin lyxvilla i södra Kalifornien. Och hon trivs rätt bra med att ha det så.

– Det är så skönt att när jag är hemma i Sverige, då kan jag ta emot Sverige med öppna armar, och så vinkar jag när jag åker hem och lever mitt vanliga liv här.

Mer läsning

Annons