Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans tre gånger i veckan får Bea att slappna av

/
  • Beatrice Fernqvist på väg ut i livet. Världen väntar på henne och om ett år är hon redo  att ge sig av.

– Man måste drömma annars kommer man ingenvart, säger Beatrice Fernqvist.
Hon har många drömmar och många önskningar om framtiden. Men redan nu är hennes tid fullt uppbokad.

Annons

Det är dansträning tre gånger i veckan, extrajobb, skolan, fotografering, kompisar med mera.
– Det kräver mycket planering för att få ihop det, erkänner hon.
Men det är så hon vill ha det. Slappar gör Bea, som hon kallas, på skolloven.
Hon valde språkinriktningen på samhällsprogrammet och läser nu franska, spanska, engelska och latin.
Latinet är kämpigt, ”jag intalar mig hela tiden att jag har nytta av det i framtiden” säger hon och skrattar.I sommar ska hon testa sin franska i autentisk miljö. Hon har fått sommarjobb på ett vandrarhem i Nice i tre veckor.
– Vi ska jobba tre timmar på morgonen och tre timmar på kvällen. Mitt på dan är vi lediga. Det ska bli spännande att få komma till Frankrike.
Hon har använt franskan här hemma när familjen hade en fransk elev boende en vecka. Det gick jättebra efter några dagar, säger Bea.– Jag förstår vad folk säger, det är svårare att svara. Men det gäller att inte bry sig om det blir fel!
Bea har en obändig reslust som väcktes till liv för två år sen när hon var på språkresa till Malta.
– Då upptäckte jag hur kul det var att resa och att komma till ett annat land. Det är också ett sätt att utvecklas och få lära mig om mig själv.
Hon drömmer om att tala flytande franska och tänker dra iväg till något fransktalande land efter studenten och jobba som aupair.Framtidsyrket är socionom, ”jag vill ta hand om folk, men inte i vården för jag klarar inte blod och sånt”.
Bea är kontaktperson åt en jämnårig handikappad tjej, de träffas nån dag i veckan och hittar på något tillsammans.
– Vi trivs jättebra tillsammans, det är som vilken kompis som helst.
Dansen upptäckte hon genom att hon valde ämnet i skolan häromåret. Hon fastnade direkt och dansar nu balett, jazz och hiphop. Hon och kompisen Sandra tävlar också i hiphop och har gjort hyfsat ifrån sig.– Dans är det roligaste som finns!, säger Bea. Jag tränar tre gånger i veckan och det är verkligen ”min slappna av-tid”, all stress försvinner när jag dansar.
Fotografering fann Bea också genom skolan och är nu en entusiastisk fotograf. Hon önskar sig en digital systemkamera i present.
Pojkvännen har hon på behörigt avstånd, Jimmy går på snögymnasium i Järpen. Trots avståndet lyckas de träffas en till två gånger i månaden.– Men vi har helt olika liv. Jag har så mycket att göra hela tiden, men jag försöker göra undan så mycket som möjligt när han kommer hem.
Hur tror du ditt liv ser ut om tio år?
– Då har jag något härligt jobb utomlands där jag får använda mina språk. Ska jag se realistiskt på det så är jag väl klar med socionomstudierna och bor i södra Sverige och är nog på väg att få barn.

Mer läsning

Annons