Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emilias framtidsplaner – jobb med människor

/
  • TRIVS MED OMVÄXLING. Emilia Stjernstedt drömmer om ett jobb där hon får komma ut och träffa människor.

Emilia har alltid tyckt om att skriva. Hon har lätt för det och berättar hur orden bara kommer. Kanske blir hon journalist i framtiden.
– Att fråga saker, skriva ihop det och att göra det snyggt, det är kul!

Annons

Oavsett vad Emilia gör i framtiden så vill hon arbeta med människor. Hon funderar på att bli tolk, även om det är svårt att läsa språk. Emilia har läst några kurser inom turism och ett jobb i den branschen tycker hon verkar kul och ganska lugnt.
– Det är för tråkigt att sitta inne själv en hel dag. Jag vill ut och se saker. Det behöver inte nödvändigtvis vara utomlands. 

Vill ha valmöjligheter
Emilia tror att det kan bli svårt att försörja sig på skrivandet och därför har hon valt att inte rikta in sig helt mot media. Några timmar i veckan har hon kurser i mediekommunikation och produktion.
– Det blir nog lättare att läsa på högskolan om man har gått samhällsvetenskapliga programmet, då har jag större valfrihet i framtiden. 

Djurvän
I dag är det sista dagen som Emilia sommarjobbar på Gästrike katthem, där hon har varit i två veckor. Hon tycker om att mysa med katterna och att ge dem social träning. För att katterna ska kunna komma till ett nytt hem behöver de vara tama.
– En del katter är så blyga så dem får man inte komma nära. Då sitter man en bit bort och bara pratar med dem. Annars klappar man dem och ger dem kärlek. 

Blir illa berörd
Emilia har medlidande med katterna och skulle gärna ha tagit hem allihop om hon haft möjlighet.
– Det är fler katter som har blivit övergivna än vad jag trodde innan, det är hemskt att höra om dem, säger hon. 

Bilfantast
Förutom att fika och umgås med sina kompisar, åker Emilia gärna och tittar på amerikanare. Bilarna har alltid varit en del av hennes liv, tack vare pappas intresse.
– De är mysiga och fina, tycker Emilia som har en Chevrolet Caprice från 1977, en grön herrgårdsvagn.
Sedan hon träffade pojkvännen Johan har hon kommit iväg oftare. De har åkt till bland annat Rättvik och Sala för att träffa andra bilintresserade. Emilia har snart tagit körkort och då kan hon ge sig ut på egen hand. Men hon lär nog ändå få sällskap.
– Det som är bra med amerikanare är att man får plats så många i samma bil.
I framtiden vet hon inte vart vägen leder. Kanske flyttar hon från Gävle, beroende på var hon får jobb någonstans.
– Om jag flyttar så kommer jag tillbaka när jag blir gammal. Och man kan ju ha en sommarstuga här!

Mer läsning

Annons