Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt bland molnen men ändå så jordnära

/
  • UPP I DET BLÅ. Charlene Haglund, Forsbacka, har flugit motorseglare många gånger och tänker ta certifikat så fort hon får tid. Bilden är från en av hennes första flygningar.

Charlene Haglun gillar fart och höga höjder. Helst susar hon fram bland molnen i en motorseglare, ett
intresse hon delar med sin mamma.
– Det ger en underbar frihetskänsla att glida fram uppe i himlen med bara en bubbla över sig.

Annons

– Mamma ville att vi skulle ha ett gemensamt intresse, eftersom vi inte hade så mycket tid tillsammans. Under en flygdag för några år sedan provade jag att flyga motorseglare och det blev den första lektionen.

– Just nu ligger flygningen nere, men jag siktar på att ta certifikat senare när jag är klar med skolan och kan fokusera.

– Mamma är flygrädd, men inte jag. Det enda läskiga är starten när man ska försöka få upp nosen lagom mycket utan att tappa kraften. Annars är det en jätteskön upplevelse.

– Det finns mycket roligt att lära sig. Bland annat har jag fått starta motorn med vinden och då måste man dyka!

– Pappa driver Årsunda camping och jag brukar jobba extra i baren. Utöver att blanda drinkar umgås jag med kompisar.

– Jag kan tänka mig att jobba extra som bartender innan jag skaffar familj, men jag är lite less på det, eftersom jag har vuxit upp i restaurangvärlden. Brorsan tävlar i drinkar och mamma har också gjort det, men jag vill hitta på något nytt.

– Väktare. I sommar ska jag gå en sexveckorskurs i Boden och utbilda mig till totalväktare. Det ger mig kompetens att jobba både som väktare och skyddsvakt på stora industriområden.

– Nej, det har jag aldrig varit, ha, ha! Jag lärde mig tidigt att vara ensam hemma. Vi bodde i en lägenhet ovanpå restaurang Robin Hood som mamma och pappa drev i Forsbacka. De övervakade mig med radio och videokamera när jag låg och sov och ville jag dem något så traskade jag bara ned.

– Ja, det tänker jag. Studenten är en upplevelse för livet och så vill jag ju inte göra mamma och pappa besvikna.

– Det går bra, men jag är väldigt nervös för jag har tid för uppkörning och teoriprov snart...

– Mamma och pappa tänkte döpa nästa barn till Charlie, men det gick ju inte när jag kom. Då var det en kompis till mamma som föreslog Charlene.

– Jag är en glad positiv och framåt person som är intresserad av allt som är spännande, utmanande och går fort. Och jag älskar att resa!

Mer läsning

Annons