Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I lumpen åker pärlorna av

/
  • Kolla! Isabelle Hammerin har pärlrad i örat. Hon har också piercing i ögonbrynet, på tungan och i läppen, men de måste hon ta ut när hon tränar och spelar fotboll.

Isabelle Hammerin drömmer om att få göra lumpen och kanske en karriär inom det militära.
– Det verkar så kul att göra lumpen, säger Isabelle.

Annons

Förra året gjorde Isabelle och några kompisar ”minilumpen” i stället för en vanlig praktikvecka på nåt företag. De fick vara med under en utbildningsvecka med värnpliktiga i Enköping och det gav mersmak.

Nu väntar Isabelle på att kallelsen till mönstring ska dyka upp. Under tiden går hon i skolan och spelar fotboll i Högbo på fritiden. Träningssäsongen har knappt satt i gång, men Isabelle tränar själv på gymmet fyra-fem gånger i veckan.

– Jag tränar både för fotbollen och för mönstringen.

Hon valde naturvetenskapliga programmet eftersom hon har lätt för matematik, men vad hon vill utbilda sig till vet hon inte. Det var svårt nog att välja gymnasielinje i nian.

– Nu kan jag tycka att jag kanske skulle ha valt ett industriprogram eller Göranssonska, då hade jag varit färdigutbildad och kunnat börja arbeta direkt, säger Isabelle eftertänksamt.

Hennes vänstra ögonbryn är genomstunget av en nål med små kulor i varsin ände. Det visar sig att Isabelle är piercad och tatuerad både här och där.

– Den i ögonbrynet har jag haft sen 6:an. I somras gjorde jag en piercing i tungan och i läppen. Och titta här, säger Isabelle och för undan håret från höger öra. Sju pärlor på rad utefter örats ytterkant och längst ned en stor ring i öronsnibben.

På höger underarm finns tre kinesiska tecken tatuerade som betyder mamma, pappa och storebror. Övriga tatueringar finns på magen, överarmen och på benet.

Nu är Isabelle på väg att bli vuxen, men konstaterar att när det passar henne är hon liten!

Mer läsning

Annons