Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idylliska toner med Capella Dolce

/
  • Capella Dolce består av Per-Anders Lundkvist, Ann-Marie Josefsson, Agneta Sonnebo och Mats Björk.
  • I morgon, söndag spelar Capella Dolce i Österfärnebo kyrka.

Systrarna Birgitta och Ann-Marie spenderade barndomens idylliska somrar med farmor och farfar i Österfärnebo. Nu återvänder de med Capella Dolce för en konsert.

Annons

På lördag framför systrarna en konsert med sina vänner i Capella Dolce i Österfärnebo kyrka. Pastoral musik inspirerad av naturen med kompositörer som Händel, Puccini och Reger.

I slutet på 60-talet hade Birgitta sitt första sommarjobb i Österfärnebo församling, som kantor. Hon är bosatt i St. Albans i England sedan 1985 och har frilansat som kördirigent, kammarmusiker och solist vid sidan av sitt arbete som musik-lärare i det engelska skol-väsendet. Numera arbetar hon för examinationsnämnden i Oxford,Cambridge i harmonilära, komposition och solistspel.

Capella Dolce består av Per-Anders Lundkvist, Ann-Marie Josefsson, Agneta Sonnebo och Mats Björk. De är alla medlemmar i Avesta Kammarmusikförening och träffas regelbundet för att musicera ihop. Ett och annat framträdande blir det också. I sommar spelar de även i Norrbärke och i By.

Konserten i Österfärnebo är en avslutning på en kusinträff som äger rum varannan sommar då barnbarnen efter Johan och Anna Jonsson i Vreta träffas.

Mer läsning

Annons