Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludwig, 18, satsar högt

/
  • VET HUR MAN TJÄNAR PENGAR. Ludwig Pettersson är på väg att etablera en klädbutik och ett annonsföretag på nätet. Redan som 11-åring startade han sitt första företag. ”Jag hoppas vara ekonomiskt oberoende om två år”, säger Ludwig.
  • UPPTAGEN. Ludwigs liv med företagande, extrajobb som domare och studier kräver noggrann planering. ”Kompisar klagar på att jag ständigt är upptagen”.

Ludwig Pettersson startade sitt första företag på nätet som 11-åring.

Det var spelföreningen Faxzup med tusentals medlemmar efter några år.

Då handlade det om tävlingar och turneringar i dataspel, sen blev det en pokercommunity och nu är han på väg att etablera en klädbutik och ett annonsföretag. På nätet förstås.

I vår tar Ludwig studenten.

Annons

– Jag hoppas vara ekonomiskt oberoende om två år, säger han och ler.

Redan i sjuan bestämde han sig för att gå samhällsprogrammet med ekonomiinriktning eftersom det är ett brett program som ger ingångar till många yrken.

Han har mycket omkring sig och det är knappt att han hinner med skolan, men påpekar att han trots det har mycket bra betyg.

– Kompisar klagar på att jag ständigt är upptagen och det stämmer, men jag planerar noga mina veckor för att hinna med.

Poker online har han spelat i flera år. Visst finns det en 18-årsgräns. Men företagen bakom sajterna tar rätt lätt på kollarna enligt Ludwig.

– Det går alltid att komma runt 18-årsgränsen. Men nu kan jag spela lagligt!

De två nya företagen, som han ska driva med kompanjoner, håller på att etableras och man har kontakter med investerare. Själv satsar Ludwig sina pokervinster.

– Vi behöver 5 miljoner kronor för annonsföretaget och hittills har det inte varit några problem med att få investerare intresserade. Just nu leter vi efter en bra teknisk lösning.

Vinsterna från pokerspelet har också givit Ludwig chansen att resa väldigt mycket i världen. I somras var han sju veckor i Guatemala tillsammans med en kompis.

På fritiden hinner han också döma hockeymatcher. Sen ett par år tillbaka är han huvuddomare i distriktets hockeymatcher och är van att bli utskälld och ifrågasatt för sina beslut.

– Jag dömer omkring tio matcher i månaden runt om i Gästrikland.

I september för två år sen slutade hans egen hockeykarriär genom en tackling som tog så hårt att ena axeln gick ur led, vänster knä förstördes och han fick diskbråck i två ryggkotor. Han är ännu inte helt återställd.

Efter studenten i vår funderar han på en motorcykelresa till Sydafrika för att kolla på VM-fotbollen. De nya företagen kommer i första hand liksom hans resande.

Så småningom kanske han läser vidare, det beror på hur det går med företagandet.

– Då har jag ett gäng företag, varav några är börsnoterade. Jag bor antingen i Stockholm eller i utlandet. Jag har nog familj och kanske ett barn.

Mer läsning

Annons