Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Man längtar ju hem ibland”

/
  • Avkopplande. Erik Brohagen tar igen sig på skotern under en fiskedag med familjen i Storsjö kapell.

Erik Brohagen valde att gå sin gymnasieutbildning i Åre för där kan han utöva sina stora intressen – att träna och tävla med mountainbike och att köra och meka med skoter.

Annons

– Det blir väl inte så mycket fira eftersom jag är i Huså (andra sidan av Åreskutan) och kör pistningsteknik med mina lärare.

– Till helgen kommer mamma och pappa upp med min bil, så då blir det äta gott ute någonstans tillsammans med dem och kanske hitta på något mer skoj.

– En bra present vore att jag får en uppkörningstid så snart som möjligt eftersom jag redan har köpt en bil.

– Kort och gott att jag äntligen får ta körkort! Det kommer nog att kännas mer fritt att jag blir myndig.

– Jag var väldigt sugen på att gå estetprogrammet eftersom jag gillar att skissa och måla graffiti. Jag gillar också det praktiska och hade sommarjobbat som cykelmekaniker. Det var snöskotrar och pistmaskiner som lockade och att få flytta till något nytt som gjorde att jag valde Åre.

– I början var det ganska svårt eftersom jag inte visste hur en motor funkade, men nu kan jag nästan renovera en tvåtakts motor med ögonen förbundna. Jag är jättenöjd i dag och allt i skolan går bra, även de ämnen som jag hade svårt för i högstadiet.

– Både skönt och hemskt, jag fick inte längre mammas mat, jag var tvungen att städa och diska och så vidare. Men efter två år tycker jag allting går jättebra. Men man längtar ju hem ibland ändå.

– En jordnära kille som gärna envisas med problem.

– Beror på årstid, men vintrarna kör jag ju mest skoter, när den är hel vill säga, annars går det åt många timmar i garaget varje vecka med att skruva på skotern eller nån av alla mopeder jag och mina kompisar håller på renovera upp från skrothögar till prima glidarmoppar.

På somrarna är det bara en sak som gäller och det är att cykla downhill. I sommar ska jag försöka satsa på att köra alla downhilltävlingar i Sverige med topp tre som slutresultat.

– På kvällarna efter jag cyklat brukar jag ofta dra iväg till mitt egna lilla smultronställe och flugfiska.

– När jag inte gör nåt av ovanstående är jag med min flickvän.

– Jobba som mekaniker och pistmaskinförare. Om några år vill jag plugga vidare till civilingenjör. Är ganska trött på skolan nu så därför vill jag arbeta och tjäna pengar och bygga upp ett liv i några år.

– Jag har också tankar på att starta ett eget företag som ska inrikta sig på enbart extremsport av alla typer.

– Näe, inte precis, alla pengar går åt till nudlar och bensin till skotern. Men Käcklakritsen är en favorit (vet ej om den heter käck längre, men nån sån lakrits)

– Arga längdskidåkare på skoterleden. Jag tycker de ska vara glada att det finns folk som engagerar sig och underhåller en led som man ska köra skoter på. Men skidåkarna tror att de har rätt att få åka där och inte betalar dom några pengar till skoterklubbar heller.

– Jag jobbar med nåt praktiskt, skruvar skoter i ett eget företag eller något sånt. Bor i Jämtland i ett mysigt hus i fjällen, har en hund, fru och kanske nåt litet barn.

Mer läsning

Annons