Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Micke hittade adrenalinkicken 70 mil från Gävle

/
  • Michael Sundlöv jobbar numera för Karlskrona HK och har flyttat 70 mil söderut.
  • 1995. Under hela spelarkarriären var Micke målvakt – precis som en av hans morbröder.
  • 1989. Micke och Joakim Pehrson efter en match där Micke höll nollan.

Michael Sundlöv är uppvuxen i bandymetropolen Sandviken. Ändå valde han tidigt att satsa på ishockey.
– Mina morbröder spelade ishockey och är Brynäsfantaster, så det är tack vare dem det blev hockey.

Annons

Michael, eller Micke, som de flesta kallar honom, är född och uppvuxen i Sandviken. Men som barn tillbringade han mycket tid hos sin mormor i Öregrund. Där bor även Mickes morbröder Kent och Stefan – två inbitna hockeyfantaster, och framför allt Brynäsare.

– Jag såg upp till mina morbröder, de var mina största förebilder. Det är de förresten fortfarande, berättar Micke.

Hos släktingarna i Öregrund pratades det mycket hockey och Brynäs, och när Micke väl började med sporten vid sju–åtta års ålder fastnade han direkt. Även om han samtidigt spelade fotboll i Stensätra, föll valet på hockey när han var runt 15 år.

– Sedan dess har hockeyn varit en stor del av mitt liv, konstaterar han.

Och det är verkligen ingen underdrift: Efter hockeygymnasiet i Leksand har Micke först spelat och sedan jobbat inom sporten. Under hela spelarkarriären var han målvakt, och även där hade morbröderna ett finger med i spelet.

– En av dem var målvakt, så då blev det målvakt, helt enkelt.

Micke spelade i Brynäs fram till 1998, gjorde en avstickare som spelare i Skutskär, innan han kom tillbaka till Brynäs efter ett par år. Men nu var det inte längre som spelare.

2004 tog han över som sportchef i föreningen – ett krävande uppdrag där många har åsikter om vad man gör. Men det avskräckte inte Micke under de tio åren han hade tjänsten.

– Om man är hockeyintresserad är det ett av världens bästa jobb. Visst var det slitigt, men det har gått mot att bli både värre, och drägligare. Man har fler uppgifter i föreningen och får mer hjälp. Att supportrarna har åsikter är en del av det jobbet, men för det mesta är det ett fantastiskt jobb.

MER: TV-intervju med Michael Sundlöv om comebacken i SHL

För Micke är sportchef ett så pass fantastiskt jobb att han har hoppat på det igen. Efter att han slutade i Brynäs jobbade han som spelarscout för NHL-klubben Winnipeg Jets. Men suget efter adrenalinkicken vid matcher blev för stor. Det blev en flytt 70 mil söderut för att få känna på kicken igen.

– Jag hade verkligen saknat det, så när Karlskrona hörde av sig tackade jag ja.

Sedan i somras bor han i en lägenhet i Karlskrona, medan sambon och sonen är kvar i Gävle. Men det kan det också bli ändring på.

– Vi har bott i Gävle hela tiden sedan Karin och jag träffades för 17 år sedan, så Karin kommer nog att flytta hit senare. Och när Sebastian börjar gymnasiet vet vi inte var han hamnar, så ska vi göra något annat så är det nu.

Karlskrona är en perfekt stad för familjens intresse, intygar Micke. De har haft båt i flera år och gillar att vara på sjön. Karlskrona ligger omsluten av Östersjön med massor av öar att ta sig till.

– Just det gjorde beslutet att flytta hit ännu enklare. Det är fantastiskt här på sommaren.

Micke tycker mycket om att vara vid havet och ute med båten som de har i Öregrund.

– Jag gillar att vara nära vatten över huvud taget. Jag kan sitta och bara titta på vågorna eller meta, det är så fridfullt. Och att vara ute med båten ger sådan frihet.

Mer läsning

Annons