Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon kan tänka utanför lådan

/
  • Landshövding Barbro Holmberg delade ut Knowits stora tänka utanför lådan-stipendium till Simon Johansson på Högskolan i Gävle.
  • Simon Johansson belönas för sitt examensarbete.

– Det är innovationer och förmågan att tänka utanför boxen som samhället bygger på, sa landshövding Barbro Holmberg när hon delade ut Knowits stora tänka utanför lådan-stipendium till Simon Johansson på Högskolan i Gävle.

Annons

Simon Johansson, 23 år från Örsundsbro, har läst creative computer graphics på Högskolan i Gävle och belönas för sitt examensjobb med stipendiet på 34 100 kronor.

– Det känns kul, jag har inte bestämt vad jag ska använda pengarna till, men det är välbehövligt med en semester, säger han.

Hans examensjobb handlade om hur man kan återskapa olika materials egenskaper i datagrafik och juryn fastnade för Simons innovationsförmåga.

Stipendiet kan sökas av studenter från alla inriktningar på Högskolan i Gävle, men den som får det måste uppfylla fyra kriterier: examensarbetet måste vara innovativt, framåtriktande, genomförbart och värdeskapande.

– Det här stipendiet skiljer sig från våra andra stipendier eftersom det kan sökas av studenter från alla våra inriktningar. Det är viktigt att premiera och stimulera kreativa studenter, nya idéer och innovationer är framtiden, säger Maj-Britt Johansson, rektor för Högskolan i Gävle.

Mer läsning

Annons