Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therese längtar till New York

/
  • GILLAR SKOLAN. Therese Johansson har absolut inget emot att gå i skolan, hon är tvärtom väldigt entusiastisk över såväl Vasaskolan som sina lärare.

Therese Johansson vet precis vad hon ska utbilda sig till – hon ska bli psykolog och jobba med barn som har adhd, damp, autism eller Aspergers syndrom.
– Jag har levt nära en person som har flera av diagnoserna och jag vet hur jobbigt den personen haft det i skolan, förklarar Therese
.

Annons

Men först ska hon gå på gymnasiet i ytterligare två år och det sörjer hon absolut inte. Therese älskar att gå i skolan och plugga. Speciellt gillar hon att gå på Vasaskolan.

– Jag älskar den skolan och lärarna är så bra. Det är en prestigefylld skola.

På fritiden skriver Therese på en bok om en person som lever med handikapp.

Hon har skickat några kapitel till ett förlag, som uppmanat henne att skicka in manuset när det blir färdigt.

Men just nu ska Therese börja jaga extrajobb, hon har de senaste somrarna jobbat på kafé och hoppas nu när hon blivit 18 att det ska bli lättare att få ett jobb på helger och kvällar.

– Jag vill gärna jobba i restaurangbranschen, så jag tänker söka jobb på krogarna i stan.

Siktet är också inställt på körkort, inte för att hon behöver det, bor man mitt i stan är det enklast att gå eller cykla.

– I framtiden är det bra att ha körkort.

Efter studenten är det dags att infria nästa framtidsdröm – att bo och jobba i New York ett år.

– Jag var där i maj förra året och det var den häftigaste stad jag varit i. Vilken stad, vilken puls och vilka människor! Jag tar vilket jobb som helst bara jag kan försörja mig och bo där.

Det året skulle i så fall också ge henne den arbetslivserfarenhet som hon måste ha innan hon kan söka till psykologlinjen i Göteborg eller Uppsala.

Mer läsning

Annons