Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleparet Hanna och Destiny gifter sig i SVT:s Trädgårdstider

Det ska bli romantiskt sommarbröllop i tv-programmet Trädgårdstider. Gävleparet Destiny Bergvall och Hanna af Kleen säger ja till varandra i tv-rutan.

Annons

I mer än fem år har programledaren Pernilla Månsson Colt och hennes gäng arbetat med att färdigställa en öde trädgård utanför Lund, som varit totalt igenvuxen efter flera år av förfall. Och i år ska det alltså ordnas ett hejdundrande bröllop på platsen för Gävleparet Hanna af Kleen, 34 år, och Destiny Bergvall, 39 år.

– De är alla så proffsiga och öppna att det kännstryggt att lägga bröllopet i deras händer, säger Hanna.

Programledaren Pernilla Månsson Colt, inredaren Malin Persson, trädgårdsmästaren John Taylor, brudparet Hanna af Kleen och Destiny Bergvall samt kocken Tareq Taylor.

Destiny och Hanna träffades första gången i samband med en dansföreställning där Destiny var koreograf och Hanna dansare. Enligt Destiny var det kärlek vid första ögonkastet.

– Jag har väntat på att få gifta mig med Hanna i flera år, säger Destiny i programmet.

– Jag är en oerhört självständig person som kangöra allt själv om jag vill, men jag har kommit fram till att jag inte vill klara mig utan Hanna.

Att besöka Trädgårdstiders trädgård för första gången och möta programledarna var omtumlande och intensivt.

– Det kändes lite overkligt, men det var kul hur alla delar av trädgården hänger ihop. Det kändes redan som om jag hade en relation till Pernilla, John, Tareq och Malin efter att ha sett alla programmen, och de är så trygga att det bara känns roligt, tycker Hanna.

Destiny blev så exalterad över första mötet att hon tog tag i John och lyfte honom, något som hon brukar göra med dansare i jobbet som koreograf, och sedan fastnade hon i en lång kram med Tareq.

– Tänk att jag stod med huvudet i hans armhåla hur länge som helst, säger hon och skrattar.

Båda två tycker det känns lite som att kasta sig ut i det okända att hålla sitt bröllop i tv, men de gillar att ta vara på tillfällen när de dyker upp, särskilt när de gränsar till deras komfortzon.

– Det är både galet och crazy, men också spännandeoch roligt. Det är ju ingen tv-såpa vi är med i, utan ett program som är såhimla äkta. Nu gör vi det här! Slår Hanna fast.

– Det handlar om att jag vill vara med Destiny. Och det känns viktigt att få dela den här ritualen, kärleksstunden, med vänner och familj, säger Hanna i programmet.

Säsongens program innehåller en mängd förberedelser. Vigselplatsen ska iordningställas, den perfekta måltiden komponeras, blommorna till deras brudbuketter är särskilt odlade i programmets trädgård. Brudparet har önskat sig en varsin, vildvuxen och personlig brudbukett.

Och inredaren Malin Persson har inlett förvandlingen av en gammal, rostig container till en mysig bröllopssvit. Ett 30-tal bröllopsgäster är inbjudna. Vem som ska viga paret är ännu en hemlighet.

Inredaren Malin Perssin med danspedagogen Hanna af Kleen och koreografen Destiny Bergvall.

Trädgårdstider sänds klockan 20 på måndagar. I kväll visas det femte avsnittet men alla avsnitt finns på SVTplay. Programmet har nio avsnitt varav sex av dem visas i sommar. De tre sista, även själva bröllopet, sänds på SVT i höst.

Mer läsning

Annons