Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis Viktor

/
  • Fiske är ett av Viktor Hällmans intressen liksom att jaga, vilket han får rikliga tillfällen till i Sollefteå där han går på naturbruksprogrammet.

Viktor Hällman, Gävle, har valt att gå på gymnasiet i Sollefteå där han läser sina favoritämnen jakt , fiske och viltvård.
– Det var ett självklart val för mig. Har alltid gillat jakt och natur. Jag trivs jättebra med mitt val och skolan jag går på!

Annons

o Hur kändes det att flytta hemifrån?

– Både och, det var lite hårt att lämna familj och vänner. Men nu har jag träffat nya vänner och en underbar flickvän, så allt fungerar bra!

o Vad innebär 18-årsdagen för dig?

– Att jag får ta körkortet. Jag tycker att vuxenlivet börjar lite smått eftersom man får vissa friheter som att gå på krogen, men också större ansvar. Jag känner mig halvvuxen.

o Hur långt har du kommit med körkortet?

– Jag har kommit bra långt. Ska köra upp inom en kort tid. Här i Norrland där avstånden är längre till allt så känns det viktigt att ha körkort.

o Vad gör du helst på fritiden?

– Jag jagar så mycket jag hinner. Det blir olika former av jakt beroende på vad jag har tillgång till. Det jag gillar mest är nog småviltsjakten. De få gånger jag inte jagar umgås jag med vänner och flickvännen. Så mycket mer hinner jag inte med.

o Är du en godisråtta?

– Jag äter ganska sällan godis. Men blir det godis blir det helst choklad. Annars är jag mest en chipsälskare!

o Vad blir du arg och förbannad på?

– När folk beter sig illa mot andra utan anledning. Sen blir jag förbannad på folk som uttalar sig om saker som de inte har en enda aning om.

o Vad vill du göra efter studenten? Vad vill du utbilda dig till?

– Jag ska försöka hitta ett jobb så snabbt som möjligt efter studenten. Jag ska inte göra lumpen så det blir till att ge sig ut på arbetsmarknaden direkt. Jag känner inte för att plugga vidare just nu. Men om jag vill plugga vidare senare i livet så blir det något som har med jakt eller skog att göra.

o Hur tror du att ditt liv ser ut om tio år?

– Jag bor nog i en villa ute på landet med två hundar, barn och flickvännen. Jag jobbar säkert med något som har med skogen att göra.

o Dina önskepresenter i dag?

– Man kan ju alltid hoppas på en bil eller något annat skoj!

 

 

 

 

Mer läsning

Annons