Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där musikstuderande Astrid Mikaelyan...

/

...nyss hemkommen från marsch-orkester-VM i USA. Sedan ett år spelar Astrid marimba i Strängnäs Drum Corps.

Annons

Hur gick det i tävlingen?

– Vi tog oss till semifinal och fick en 13:e plats. Det är sjukt bra med tanke på att band från hela världen deltar i tävlingen, som egentligen heter DCI, Drum Corps International. Vi var favoriter och fick till och med skriva autografer. De andra banden gillade oss.

Vilken är er styrka?

– Vi är ett litet målmedvetet band med bra grundutbildning. Dessutom var vår show ganska söt och charmig. Vi spelade upp ett triangeldrama med en slagverkare, en flaggtjej och en brassare som var riktigt kul att titta på.

32 medlemmar, det låter som ett ganska stort band?

– Nej, man måste vara minst 30 för att vara med. I vår division hade det största bandet 90 medlemmar och i de största divisionerna kan det vara upp till 150 personer.

Det går bra för dig, trots att du inte varit slagverkare så länge. Kommer marimban att konkurrera ut ditt huvudinstrument fiolen.

– Nej, jag har aldrig uppskattat fiolen så mycket som efter de 19 dagarna i USA. Jag blev alldeles tårögd när jag återsåg den. Fiolen kommer alltid att vara nummer ett!

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag har ett år kvar på musikkonservatoriet i Falun. I november–december börjar sökningarna till Royal Academy i London och i mars ska jag söka till Oslo och Köpenhamn. Mest hoppas jag på Royal Academy.

Mer läsning

Annons