Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans är behövd igen

/

Hans Berg, 63 år, konsult, pappa till Karin, 33, och Pär, 31, samt bonusmorfar till Abbe, 1 år och 7 månader.

Annons

– En bra pappa har balans mellan karriären och umgänget med barnen. På det hela taget tycker jag att jag hade det även om jobbet slukade mig emellanåt. Men om Pär ringde och frågade om jag skulle komma hem och äta då störtade jag alltid hem!

– Jag föresatte mig att inte prioritera bort familjen. Min dotter och jag hade ett gemensamt intresse i orienteringen, hon och jag orienterade tillsammans från det hon var åtta år och tio år framåt. Jag fjällvandrade med min son varje år i många år.

– Det är den mentala tillfredsställelsen att man betyder väldigt mycket för nån annan och att jag har ansvar för att ta hand om barnen tills de klarar sig själva. Det är en riktig egotripp!

– Jag kommer fortfarande ihåg den hisnande känslan när Karin gick själv över golvet.

– Jag har blivit bonusmorfar åt Abbe och snart kommer han och jag att kunna gå på promenader och upptäcka världen tillsammans. Det ser jag fram emot.

– Karin vände sig alltid till sin mamma, medan Pär däremot kom även till mig. Det är likadant nu när de är vuxna. Pär vänder sig till mig om han har nåt bekymmer och jag försöker stötta och prata.

– Jag hade ingen till min biologiska pappa, jag träffade honom aldrig, pratade bara i telefon med honom nån gång. Jag gick på hans begravning och träffade min farfar och kusiner.

Min mamma gifte om sig med Sture när jag var fem år. Han var först farbror Sture, men blev rätt snart pappa för mig. För två år sen adopterade han mig så nu är jag hans son.

– Numera är det jag som tar hand om pappa och mamma, jag är åter behövd precis som när ungarna var små

– Om ungarna kommer ihåg så ringer de nog.

Mer läsning

Annons