Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är de utnyttjade barnens försvarare

/
  • BARNENS BESKYDDARE. Pastor Sirirat Pusurinkhami, som kämpar mot barnprostitutionen i Thailand, besökte nyligen baptistförsamlingen i Söderfors.  Foto: Privat

När Sirirat Pusurinkhami var nio år såldes tre av hennes jämnåriga kompisar av sina föräldrar till bordellerna i Bangkok. Efter den upplevelsen bestämde hon sig för att bli de utnyttjade barnens försvarare.

Annons

I dag, 40 år senare, är Sirirat Pusurinkhami en av Thailands mest kända profiler i kampen mot barnprostitution. Sirirat Pusurinkhami, med en doktorsgrad i teologi från USA, är församlingspräst i Chiang Rai i norra Thailand. Församlingens medlemmar är fattiga flyktingar utan id-kort och ett flertal bär på hiv. För att omsätta sin övertygelse i praktisk gärning har pastor Sirirat öppnat ett barnhem för barn vars båda föräldrar är döda i aids.

Besökte Söderfors

När hon nyligen besökte Sverige för att delta i fängelsepastorers/prästers globala konferens i Stockholm passade hon på att medverka vid en gudstjänst i Söderfors baptistförsamling. Baptistförsamlingen i Söderfors har under mer än 30 år stött arbetet bland etniska minoriteter i norra Thailand.

– Barnprostitutionen i mitt land kan utrotas endast om utländska turister slutar göda sexindustrin, säger Sirirat Pusurinkhami.

Mer läsning

Annons