Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingela Agardh berättade om sin sjukdom i Gävle

/
  • Ingela Agardh reste runt till församlingar ohc vittnade om sin tro. Hon var personlig, rolig och vass i repliken. I maj var hon i Gävle.

Annons

Ett av sina sista framträdanden gjorde Ingela Agardh när hon besökte Gävle för en månad sedan då hon berättade om sig själv och sin tro och frälsning på Mikaelsgården i Valbo.
Hon föddes i Sundsvall och bodde under tonåren fem år i Sandviken.
Ingela Agardh var med och startade Radio Gävleborg i februari 1977. Bengt Lönnberg, en av Ingela Agardhs kollegor på Radio Gävleborg, berättar att radion på den tiden var väldigt högtidlig och formell och att Ingela Agardh bidrog till att bryta upp det formella.
– Som programledare var hon både personlig och nära och det var på det viset hon vann sin publik, säger Bengt Lönnberg.
Ingela Agardh var nyhetsankare för Aktuellt under många år och har gjort inhopp som programledare för SVT:s Gomorron Sverige. Hon ledde också en lång rad populära program i SVT, som Hemma och Ett sånt liv! Hon var också programledare flera år på nyårsaftnarna.
I förrgår intervjuades Ingela Agardh i det förinspelade tv-programmet En bok – en författare, med anledning av att hon i mars i år släppte sin första bok, Den största nyheten.
I början av 2000-talet lämnade hon tv-jobbet och blev egen företagare och jobbade som moderator och konferensledare. Ingela Agardh har även synts i andra sammanhang, bland annat 2003 när hon vann finalen i SVT:s program På spåret tillsammans med höjdhopparen Stefan Holm.

Mer läsning

Annons