Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag är nog en riktig curlingförälder”

/

Rickard Hultman, 43 år, kriminalvårdare, pappa till Adam, 16, och Anna, 14.

Annons

– En bra pappa är en god lyssnare som alltid är närvarande och engagerad. Barnen ska alltid ha högsta prioritet.

–Jag tränar Annas fotbollslag tre–fyra gånger i veckan, så henne träffar jag mycket. Adam spelar innebandy och jag försöker skjutsa och gå på matcherna så ofta jag kan. Jag motsvarar nog bilden av en riktig curlingförälder.

– Mina barn är trygga, men det är förstås även min frus förtjänst.

– Det är så mycket, både stort och smått. Det kan vara allt från glädjen över att det går bra för dem i skolan till att de är friska och trygga.

– Nu när gullstadiet är passeret är det roligt att upptäcka att barnen blir mer som kompisar som man kan gå på fotboll och bio med.Utan barn skulle det bli väldigt tomt. Livet kretsar ju kring dem.

– Jag har jobbat mycket med människor, så vet jag att det viktigaste är att finnas till och lyssna mycket. Men om barnen är ledsna för något tvingar jag dem aldrig att berätta. Jag måste vänta tills de själva känner att de vill.

– I tonåren kan det vara känsligt för tjejer att gå till pappa och prata. Adam vänder sig mer till mig, medan Anna söker sig till sin mamma, men det är nog bara under en övergångsperiod.

– Den var bra, han har alltid funnits som en trygghet för mig. I dag bor vi grannar och behöver bara gå genom ett hål i häcken om vi ska träffas. Den närheten var jättebra inte minst när barnen var små.

– Vi har slutat uppvakta varandra på fars och mors dag, det var mer när barnen var mindre. Det blir så mycket ändå med födelsedagar och annat. Men farfar uppvaktar vi. Det blir fika för honom i dag.

Annons