Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jette hann hem

/

51-åriga Jette Schmidt avled förra tisdagen. Hon hade då fått sin önskan om en personlig assistent dygnet runt och vård i hemmet uppfylld och hon hann spendera en kort tid i hemmet tillsammans med sin son.

Annons

När Arbetarbladet träffade Jette för första gången för några veckor sedan var hon upprörd och ledsen över att hon blivit placerad på en palliativ plats på Rosengården, bland gamla och dementa. Jette, som var svårt cancersjuk, ville inget hellre än att få en personlig assistent, dygnet runt, och få vård i hemmet den sista tiden i hennes liv. Att vårdas på Rosengården, var inte värdigt och hon var ledsen över att hennes 15-åriga son tvingades sova på en tältsäng i sjukhusrummet när han ville besöka sin mamma.

Inte heller kommunen ansåg att Rosengården var den bästa lösningen, och när Arbetarbladet tog upp Jettes fall lovade kommunen att försöka göra en snabb handläggning av Jettes ansökan. Efter några dagar tog handikappomsorgschefen Peter Olofsson beslutet att Jette skulle få komma hem och få tillgång till en personlig assistent. När det efterlängtade beslutet var taget tog det bara några dagar innan Jette till slut fick komma hem och umgås med sin son i hemmet.

Men Jette blev snabbt sämre och efter en cellgiftsbehandling bara några dagar efter hemkomsten lades hon in på sjukhuset. Hon avled 7 december.

Annons