Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen var bara fyra år när han började jobba

/
  • har jobbat i 36 år redan. ”Har man arbetsglädje, har man halva jobbet gjort” står det på skylten bakom Jörgen Thyr. Orden är pappa Sörens men de passar lika bra in på Jörgen.

Jörgen Thyr och hans pappa Sören hade en väldigt nära relation som abrupt klipptes av för alltid en majdag för drygt två år sen.


– Pappa fick en massiv hjärnblödning och återfick aldrig medvetandet.


Det var också Jörgen som fann sin pappa ihopsjunken på toaletten på kontoret.

Annons

– Men han finns fortfarande här omkring mig och håller koll, så känns det, säger Jörgen.

Det var aldrig nån tvekan om att Jörgen skulle jobba i pappa Sörens företag. Han började redan när han var fyra år! Då hängde han med sin pappa från tidig morgon till sen kväll i trucken och lossade och lastade gods.

– Den dagen jag gick ut nian och examen i Strömsbro kyrka var över, cyklade jag direkt hem och bytte om till jobbkläder.

Äntligen fick han jobba på heltid, tidigare hade han bara jobbat alla lov och helger.

– Det var liksom telepati mellan farsan och mig, vi visste precis var vi hade varandra. Han kunde ringa 20 gånger om dan till mig, han berättade ALLT!

Arbetsfördelningen under flera år var den att Sören lovade och Jörgen utförde! Jörgen hade det operativa ansvaret och Sören engagerade sig i olika projekt.

Nu är det alltså Jörgen ensam som styr och ställer i den dagliga verksamheten som innefattar cirka 100 anställda i ett antal bolag.

– Det rullar på, livet går vidare, summerar Jörgen.

Han har som sagt aldrig ens nuddat vid tanken på att göra nåt annat. Jobbet fyller nästan hela hans tillvaro. Mobilen är påslagen dygnet runt.

– Vi ska alltid vara nåbara för kunderna.

Semester blir det högst nån vecka på sommaren och på vintern en vecka i fjällen.

– På sommaren ska ju de anställda ha semester så då jobbar jag. Och jag hoppar ofta in som chaufför, det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad, säger Jörgen och skrattar.

Hans dagar på jobbet börjar halv sju och han är hemma igen vid sex-tiden på kvällen. Något motvilligt medger Jörgen att det rätt ofta händer att han finns på jobbet även lördagar och söndagar.

När Jörgen var 15 år träffade han jämnåriga Camilla, vars brorsa fanns med i Jörgens stora kompisgäng i Sätra. De två har hållit ihop sen dess och har tre barn. Camilla jobbar också i företaget.

De bor i Oppala som är den Thyrska storfamiljens absoluta centrum, där finns mamma Lisbeth och där finns syskonen Niklas och Ingela med sina familjer, de andra två syskonen Pernilla och Fredrik bor i Björke.

Men det finns faktiskt plats också för annat än jobbet i Jörgens liv. Hockey är ett stort intresse och han går på alla hemmamatcher. Jörgen, kompisen Niklas och kompisen Benny arrangerar den årliga Hockeyfesten som ständigt lockar till sig nya deltagare. Från början var det kompisgänget hemma i Oppala som hade hockeyfest med lunch, hemmamatch på Gavlerinken och sen middag och dans.

Nu har Hockeyfesten växt och över 900 deltagare äter lunch på Estraden och går sen på match för att avsluta kvällen på Estraden igen med mat och dans.

På lördag blir det stor fest. I Oppala förstås. Med mycket musik, mat och dans.

– Jag och kompisen Anders ska ha festen ihop, det är de övriga kompisarna som ordnar festen så jag vet inte riktigt vad som kommer att hända.

Mer läsning

Annons