Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jounis och Jessicas butik innehåller sex för alla

/
  • En del kunder besöker butiken för att hitta fina sexiga kläder eller skor och stövlar.
  • Det kommer hela tiden nya produkter till butiken.

Jouni Hynynen och Jessica Söderlund driver Gävlebutiken "Våga Njut" som inriktar sig på njutning och hjälpmedel inom sex.

Annons

De tycker att sex är till för alla och säljer till exempel speciella kuddar för att hjälpa dem som inte kan ha sex på vanligt sätt. Det kan vara på grund av handikapp eller något annat som gör att det inte är möjligt utan hjälp.

Det är en blandning av besökare i butiken, men är man under 18 år erbjuds det enbart preventivmedel.

– När par kommer in i butiken är de oftast ute efter någonting som "spicear" upp samlaget. Singelmän är mer ute efter hjälp och kvinnor köper vibratorer, berättar Jouni.

Butiken är till för både nytta och nöje och alla åldrar besöker butiken. Många handlar hellre kondomer i butiken för att de tycker att det känns bekvämare än att handla i vanliga affärer. De säljer även mycket presenter och roliga grejer till svensexor och möhippor.

– Det är inte längre lika tabu att handla i sådana här butiker som det var förr. De flesta är ganska avslappnade och vågar fråga om tips och råd, säger Jouni.

HBTQ är också någonting som uppmuntras då butiken är till för allt som har med sex och kärlek att göra, inte bara heterosexuella relationer. För transpersoner finns det extra stora storlekar på kläder och skor om det skulle behövas.

Det kommer ofta nya produkter eftersom tillverkarna tävlar om nya och roliga saker hela tiden och Jessica och Jouni är öppna för att köpa in och sälja det mesta, så länge det inte har med barnpornografi eller andra olagligheter att göra.

– Sex är till för alla och vi är här för att förverkliga det! säger Jouni.

Butiken öppnade för knappt ett år sedan, men planen har funnits sedan tre år tillbaka. Jouni Hynynen och Jessica Söderlund vill ha en stilren och fräsch butik som ska vara till för alla. Eftersom de själva har en dotter med funktionsnedsättning, har de även en tanke om vidareutveckling med hjälpmedel som tillåter alla att kunna ha samlag.

Just nu har både Jouni och Jessica heltidsjobb vid sidan av men målet är att kunna gå ner i tid och till slut livnära sig på bara butiken.

Sandra Frost

Mediaelev på Borgarskolan

Mer läsning

Annons