Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner du igen bilderna?

/
  • GEFLE MANUFAKTUR PÅ 1890-TALET. Carl Löfgrens farfar, Calle Löfgren, är mannen längst till höger med det stiliga skägget. Carls far, Albert Löfgren, är pojken till vänster. Kanske kan någon av Arbetarbladets läsare berätta mer?
  • VEM MINNS HUSET? Kanske den lilla pojken som skymtar svagt till höger om vedstapeln finns kvar i livet och tänk om han minns vad hunden hette!

En bortglömd hög med gamla foton upptäcktes när Arbetarbladets arkiv städades nyligen. Fotona var inskickade av tidningens läsare, men av någon anledning returnerades de aldrig till sina ägare.

Nu gör vi ett nytt försök att få reda på mer om vad bilderna berättar.

Annons

Den första av de två vi börjar med att publicera skickades in till avdelningen Nytt och Nöjsamt som existerade fram till mitten av 1980-talet.

Calle Löfgren skickade

Calle Löfgren från Strömsbro stod som avsändare och han bidrog med ett antal bilder till serien ”Gamla Gävlemiljöer”.

Bilden är tagen på 1890-talet vid ”garnvägningen” i Gefle Manufaktur AB:s fabrik i Strömsbro och ger en inblick i den tidens arbetsliv. Gefle Manufaktur AB grundades 1849 med engelska textilfabriker som förebild.

Den andra bilden är möjligen också inskickad av Carl Löfgren, men utöver det vet vi inte mycket. Var stod huset och finns det kvar än i dag? Och vad heter människorna på bilden?

Det vore roligt att få fler pusselbitar till berättelserna kring våra fotofynd!

Maila gärna till familje@arbetarbladet.se om du har någon information om bilderna.

Mer läsning

Annons