Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturdag i Ockelbo bjöd på fin mat och uppträdanden

/

Vädret var med arrangörerna och deltagarna i årets kulturdag på Vuxenutbildningen i Ockelbo. Solen sken på glittriga folkdräkter och lyste upp den redan färggranna maten.

Annons

30 maj var en dag som hade en extra guldglans eftersom den innebar den officiella invigningen av Vuxenskolans nya lokaler på Raboskolan i Ockelbo.

Dagen öppnades med tal av Staffan Nordqvist, ordförande för Utbildnings- & kulturnämnden, rektor Maria Ax, samt elevrådsrepresentanterna Omer Ibrahim och Mustafa Sadeqi, innan det röda bandet ceremoniellt klipptes och Raboskolan officiellt tillhörde Vuxenutbildningen.

När den officiella delen var över tog kulturdagsfirandet över med mat från Sverige, Afrika (representerat av Somalia och Eritrea), Mellanöstern (representerat av Afghanistan och Iran), samt Asien som representerades av thailändska deltagare. Olika smaker, dofter, färger och traditioner blandades och köerna till alla matstånd blev snabbt långa.

Förutom den gudomliga maten, bjöds det på uppträdanden – inövade som spontana – och de som närvarade fick njuta av graciös thailändsk solodans, traditionella danser från Afghanistan och Eritrea, samt en spelning med kulturskolans elever, många av vilka har sina föräldrar på Vuxenskolan. Foto: Bo Rudolfsson

Per Estliden

Mer läsning

Annons