Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Björklund har avlidit

/

Förre s-kommunalrådet Lars Björklund, Gävle, har avlidit 63 år gammal.

Annons

Lars Björklund var brevbäraren som efter fackliga förtroendeuppdrag kom in i politiken, först som ombudsman i arbetarekommunen i Gävle, sedan som kommunalråd med ansvar för sociala frågor och omsorgsfrågor.

1996 var han en av de politiker som brådstörtat fick lämna politiken i samband med Gävles riksbekanta politikerskandaler. Lars Björklund var vid den tiden ordförande i ABF.

Han fångades snart upp av FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, där han blev ordförande. Ett annat ideellt uppdrag var ordförandeskapet i Gästriklands Idrottsförbund från 2002 och framåt.

Som ordförande i föreningen På Rätt Väg var Lars Björklund starkt engagerad i ungdomsgården Block 17 i centrala Gävle, där han även fungerade som föreståndare.

Sture Sandberg, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd, minns Lars Björklund som en mycket god arbetskamrat och vän.

– Lars och jag jobbade nära varandra under många år med början i Gävle arbetarekommun, då han var ombudsman och jag kommunalråd. Han var en klok, omdömesgill person med mycket känsla för vad som var viktigt och hans sociala engagemang kom till uttryck på många sätt, säger Sture Sandberg.

– Det var lätt att arbeta med Lars. Han var en lugn, kul kille och en bra kompis.

Närmast anhöriga är hustrun Gunilla samt tre döttrar med familjer.

Mer läsning

Annons