Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucia-Caroline firar med tjejerna

/
  • firar med kompisar. Gävles Lucia 2008, Caroline Friberg, fyller 18 år i dag. I morgon kväll firas hon av kompisgänget på sju tjejer. ”Vi fyller alla 18 år i år och vi ska göra något speciellt för var och en”.
  • Gävles Lucia 2008, Caroline Friberg fyller 18 år i dag. I morgon kväll firas hon av kompisgänget på sju tjejer.

Caroline Friberg var Gävles lucia i december. En otroligt rolig och fin upplevelse säger hon.

Annons

Det var en kompis som anmälde Caroline, som utsågs till en av elva kandidater. När omröstningen var klar visade det sig att hon blev Gävles Lucia 2008.

– Jag har aldrig haft några drömmar om att bli lucia, så jag blev verkligen helt överraskad, säger Caroline.

Det blev femton intensiva dagar med många framträdanden och mycket sjungande. Flest uppträdanden på själva lucia-dagen förstås. Men Caroline trivdes för hon älskar att sjunga.

Caroline och de övriga tio blev ett sammansvetsat gäng och de håller fortfarande kontakten, oftast via Facebook eller sms, men då och då ses allihopa.

Nu har allt lugnat ned sig och Caroline är tillbaka i vardagen med skola och träning, dans och extrajobb. Hon jobbar sen nåt år tillbaka med telefonförsäljning två dagar i veckan.

– Förr spelade jag fotboll och innebandy, men nu är det gym och street dance som gäller. Jag gillar street dance för då kan jag riktigt få dansa ur mig!

Caroline funderar på att utbilda sig antingen till sjukgymnast eller något inom friskvård. Men då vill hon läsa antingen i Stockholm eller Uppsala.

–Eller Göteborg, jag älskar den stan. Men först vill jag jobba som au-pair i USA för att bättra på min engelska och lära mig stå på egna ben.

Livet om tio år?

– Då är jag förlovad och har ett barn och hund, vi bor i ett hus med romantisk stil vid havet. Jag är nog precis färdig med min utbildning.

Mer läsning

Annons