Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magiskt bröllop i paradiset

/
  • NYGIFTA! Det blev ett drömbröllop för Hanna Olsson John och Kevin Parto på Koh Lanta i Thailand.
  • VIGSEL PÅ STRANDEN. Klockan 16 på eftermiddagen förde Hannas pappa Stefan Olsson bruden till Kevin som väntade på stranden med gästerna.
  • THAILÄNDSK TRADITION. På kvällen gick paret med gästerna ned till stranden och tände elva stycken svävande lyktor, khom loys, för att markera bröllopsdatumet 11/11 2011.
  • SVENSKA HJÄRTAN. ”Våra hjärtan kom med på planet. Alla var så angelägna om att hjälpa oss att få med dem till bröllopet”, berättar Hanna.
  • GIFTA PÅ RIKTIGT. Här på öns motsvarighet till Stadshuset skrev Hanna och Kevin på förmiddagen på papperen som officiellt gjorde dem till man och hustru.

11 november 2011 gifte sig Hanna Olsson John och Kevin Parto på paradisön Koh Lanta i Thailand.

– Åh, det går inte att beskriva, det blev så mycket mer än vi förväntat oss, säger Hanna, som nu heter John Parto i efternamn.

Annons

Arbetarbladet berättade i slutet av oktober om hur de förberedde sitt drömbröllop i Thailand. Allt var noga planerat, men så kom översvämningarna bara någon dag före avfärd.

– Vi fick lite panik när vi satt på tåget till Arlanda och läste att UD avrådde från resor till Bangkok. Men vi mellanlandade bara och flög vidare, berättar Hanna.

Alla gäster kom också fram ordentligt. Mötena mellan Kevins släktingar från Iran och släkt och vänner från Sverige blev fantastiska enligt Hanna.

– Det blev en otrolig gemenskap, trots att man inte kunde varandras språk, och flera som aldrig setts blev vänner och håller kontakten efteråt. Vi hyrde en båt ett par dagar innan och alla var ute på havet tillsammans och bara umgicks, det är ett jättefint minne.

Efter vigseln åkte paret Parto på bröllopsresa, till Koh Samui.

– Det var så skönt att landa där, bara vi två. Men Kevin fick en liten chock när vi inte längre hade något på agendan utan bara kunde ta allt som det kom, skrattar Hanna.

Hemkomsten blev omtumlande, dels för att allt plötsligt var över och de hade så många intryck att smälta, dels för att Hanna hade fått en magåkomma och blev inlagd på sjukhus.

Nu är de tillbaka i vardagen, Hanna på sitt jobb på Trafikverket och Kevin i sin butik på Drottninggatan, med ett helt oförglömligt bröllop att fira 11 november varje år.

Mer läsning

Annons