Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats har morfar och mormor på låret

/
  • glad mormor. Det blev stående ovationer när Mats Zettergrens mormor Evy Bodell kom upp på scenen vid tatueringsmässan Stockholm Ink Bash i lördags. Evy hade lurats med till mässan av familjen och hade ingen aning om att dottersonen hade tatuerat in hennes bröllopsbild på låret. ”Det kändes stort”, säger Evy som nu har hämtat sig från den omtumlande upplevelsen.Foto: Anna-Karin BodellFoto: Anna-Karin Bodell
  • Porträttlikt. Tatueraren Emilia Lindberg hade brudkortet från 1964 som förlaga när hon gjorde tatueringen på Mats Zettergrens lår. Tanken är att hon ska fortsätta att bygga ut bilden och försöka få en placering vid nästa års tatueringsmässa. ”Vi fortsätter tills vi vinner, om vi så ska fylla benet från vad till ljumske”, säger tatueringsentusiasten Mats.  Foto: Anna-Karin Bodell
  • tatueraren. Emilia Lindberg arbetar vid Custom Illusion Tattoo  i Gävle och deltog  i kategorin ”Realistic”.

66-åriga Evy Bodell från Järbo följde med familjen på tatueringsmässa i Stockholm lördags. När barnbarnet Mats Zettergren, 25, gick upp på scenen fick Evy sitt livs överraskning. Den nya tatueringen på Mats lår visade sig vara hennes egen bröllopsbild.

Annons

– Det hade jag aldrig kunnat drömma om! säger en chockad men stolt mormor.

Mats Zettergren från Sandviken var en av de tävlande vid tatueringsmässan Stockholm Ink Bash den gångna helgen. Tatueraren Emilia Lindberg vid Custom Illusion Tattoo i Gävle, specialiserad på realistiska motiv, ofta med foton som förlagor, hade gjort hans tatuering.

– Jag var tavlan och Emilia konstnären, förklarar Mats sin medverkan.

Motivet en hemlighet

Motivet för Mats tatuering var inför tävlingen en väl bevarad hemlighet. I publiken fanns familjen, inklusive mormor Evy, som övertalats att hänga med när barnbarnet skulle visa upp sig på mässan, där tatueringskonstnärer från flera länder deltar. Evy, som tidigare inte varit överförtjust åt att Mats tatueringar hela tiden vuxit i både antal och utbredning...

– Nej, jag som är lite gammaldags har väl bara tänkt ”oj, oj, oj, hur ska det bli när han tröttnar på dem?”.

Att befinna sig på en tatueringsmässa var förstås något helt nytt för Evy och att hon själv skulle hamna på scenen inför en publik på flera hundra personer var naturligtvis inget som hon hade räknat med. Vid 17-tiden var det dags för tävlingsklassen där Mats ingick.

– Det var väldigt nervöst att gå upp på scenen i bara kalsongerna, men så fort jag kom upp släppte scenfrossan, berättar han.

Obeskrivlig min

Han glömmer aldrig sin mormors min när hon fick se vad han hade på låret: brudkortet av henne och maken Alf, tagen på vigseldagen 6 juni 1964, nu i tatuerad upplaga.

– Minen var obeskrivlig, en blandning av chock och stolthet, berättar Mats.

Konferencieren fick nys om att mormor fanns i publiken och till åskådarnas förtjusning kallades Evy upp på scenen.

– Stel och lite ofärdig som jag är kravlade mig upp. Jag hade tårar i ögonen och var så tagen att jag inte minns vad som hände när jag väl stod där.

Mats berättar hur jublet steg och publiken reste sig. I det läget gjorde det inte så mycket att hans och Emilias tävlingsbidrag inte fick något pris det här året.

– Publikens ovationer var värda mycket mer än en placering, säger Mats.

Tatueringen på låret är hans hyllning till morföräldrarna.

– Jag tillbringade mycket tid med mormor och morfar under uppväxten och har en nära relation till dem.

Och trots invändningarna mot tatueringar i allmänhet känner sig mormor Evy glad och hedrad över dottersonens påhitt.

– Han måste väl gilla sin mormor och morfar...

Mer läsning

Annons