Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias och Anna gifter sig i tv

/
  • GIFTER SIG I TV. Mattias Martinell från Hedesunda såg en nätannons där giftaslystna söktes. Mattias och hans Anna anmälde sig och i juni kontaktades de av programmakarna på reklamkanalen TLC. Inspelningen gjordes i augusti och i kväll får tittarna se hur det gick med Annas och Mattias bröllop.
  • Mattias VAL. Mattias Martinell fick naturligtvis även välja klänning åt sin brud. Om hon blev nöjd? Det visar sig i tv i kväll klockan 21.

I kväll kan du se Mattias Martinell från Hedesunda gifta sig i tv.

I reklamkanalen TLC:s nya program ”Min mans bröllop” planerar han sitt och blivande frun Annas bröllop.

– Jag tror inte att Nasa kommer att höra av sig efter det här. Jag framstår inte som smartaste killen i världen, säger Mattias med ett skratt.

Annons

Bakgrunden till ”Min mans bröllop” är en Sifoundersökning som gjordes på uppdrag av tv-kanalen. Den visar att det bara är i fyra procent av fallen som brudgummen sköter planeringen inför bröllopet.

I programserien medverkar sex par som går i giftastankar. Vart och ett får 100 000 kronor att spendera på bröllopsförberedelserna. Enda haken är att bruden inte får veta någonting om vad mannen hittar på.

– Jag fick flytta hemifrån under tre veckor, då jag bodde hos min best man Rasmus. Han hjälpte mig med planeringen, men Anna och jag fick inte ha någon kontakt alls, berättar Mattias.

Vid sidan av arbetet som takläggare jobbar Mattias som trubadur med eget eventföretag som erbjuder underhållning till fester och andra evenemang, så vanan att framträda har han med sig. Sin blivande fru, Anna Backlund från Åkersberga, träffade han när båda jobbade som showartister för ett svenskt reseföretag på Gran Canaria i slutet av 1990-talet.

I dag har Mattias och Anna tre barn och familjen är bosatt i Åkersberga.

Bröllopsförberedelserna pågick under tre minnesvärda veckor.

– Jag bjuder på mig själv till hundra procent. Ibland låg hela filmteamet dubbelvikt av skratt, säger Mattias som fick göra allt från att boka präst och köpa ringar till att välja brudens underkläder och boka festlokal, allt medan han filmades.

Mattias kan inte berätta så mycket om det färdiga programmet, men vågar i alla fall säga att han är nöjd med resultatet. Och det trots att hans mer intellektuella sidor hamnat lite i bakgrunden, enligt honom själv...

– Det blev superbra! säger han och intygar att frun Anna också är nöjd.

I kväll klockan 21 slår sig de nygifta ned hemma i tv-soffan och sätter på kanal TLC.

Mer läsning

Annons