Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl var hängiven sin yrkesroll på Sandvik

/

Carl Lindberg, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 85 år. Han sörjs närmast av makan Anne, deras tre barn, Frederik, Tina och Ann Charlotte med familjer, samt många vänner.

Annons

Carl föddes i Älmhult men växte upp med mamma Miriam och morföräldrarna i Malmberget. Han gick i skolan i Örebro fram till studentexamen från tekniska linjen. Under ungdomsåren var Carl elitgymnast och deltog bland annat i Lingiaden 1949. Han gick Kemilinjen på Chalmers Tekniska Högskola, blev civilingenjör 1955, Tekn. Lic. 1958 och var utbytesstudent vid MIT, Boston, USA.

1958 fick Carl anställning vid Astra i Södertälje. Samma år gifte han sig med Anne, som han träffat under sin tid som trainee i Frankfurt. 1962 gick flytten till Hamburg där Carl blev VD för Astras dotterbolag.

1965 anställdes Carl vid Sandviks tyska dotterbolag i Düsseldorf som försäljningschef för företagets stålprodukter. 1971 flyttade familjen till Sandviken där Carl ingick i direktionen, sedermera som informationsdirektör för Sandvik fram till sin pensionering 1995.

Vi hade förmånen att jobba tillsammans med Carl under en av Sandvikkoncernens mera händelserika och expansiva perioder med genomgripande organisationsförändringar. Under Carls ledning genomförde Sandvik en rad uppmärksammade informationsaktiviteter, till exempel vid koncernens bolagisering 1984 och Sandviks 125-årsjubileum 1987.

Carl var hängiven sin yrkesroll och hade många starka sidor. Osjälvisk och allmänbildad. En humanist med social kompetens. Han behärskade engelska och tyska språken bättre än många infödda. Han var en sann musikälskare, en säker sångare och en mycket begåvad vers- och visdiktare. Carl var en sällskapsmänniska kombinerat med stor respekt för sina medmänniskor. Han var en varm och närvarande familjefar.

Efter pensioneringen drog sig Carl tillbaka socialt, då han tyvärr drabbades av Alzheimers sjukdom. Dock, hans genuina värme, hans sinne för humor, hans förmåga att njuta av musik och kontakten med sina nära och kära bestod. Hans tonsäkra visslingar på kända operamelodier kommer att ljuda länge.

Björn Jonson

Inger Jonsson

Mer läsning

Annons