Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sann folkbildare

/

Pensionärsuniversitetet i Gävle (PUG) startade sin verksamhet för 25 år sedan. De senaste nio åren var Göran Severin dess ordförande.

Annons

Göran Severin var den bästa tänkbara ordföranden för Pensionärsuniversitetet i Gävle (PUG). Han kombinerade administrativ förmåga, djupa kunskaper om kulturella och samhälleliga förhållanden och ett starkt intresse för att förmedla dessa kunskaper till PUG:s medlemmar.

Göran var en sann folkbildare och var djupt engagerad i uppgiften att driva och utveckla PUG:s verksamhet. Detta gjorde han både genom det breda kontaktnät han hade och det arbete han lade ned på att planera verksamheten: föredragen, temadagarna och de uppskattade studieresorna.

Det viktigaste i hans framgångsrika gärning som PUG-ordförande var ändå hans intresse för människorna omkring sig, för medlemmarna, för föredragshållarna och för oss styrelsekamrater. Han påminde oss gärna om Pensionärsuniversitetets motto av pensionärer för pensionärer.

I höst uppmärksammar PUG sina 25 år vid ett särskilt jubileumsarrangemang. Planeringen hade redan påbörjats under Görans ledning.

Vi sörjer djupt en inspirerande ordförande och en god vän.

För Pensionärsuniversitetet i Gävle, styrelsen

Mer läsning

Annons