Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingenting var omöjligt för Martin Embretsén

/

Martin Embretsén, Bro Fäbodar, Storvik, har avlidit, 68 år gamma. Närmast anhöriga är makan Gun-Britt och döttrarna Linda och Maria med familjer samt åldrig mor.

Annons

Bro Manskörs dirigent Martin har gått ur tiden. Det känns helt overkligt. På måndagen dirigerade Martin med entusiasm, nästa måndag finns han inte bland oss längre.

Martins liv har präglats av engagemang, hjälpsamhet och att alltid se till det bästa. Ingenting var omöjligt. När det gällde att hitta lösningar på gemensamma problem var Martin en klippa.

Martins stolthet som yrkesman präglade hans liv. Stämjärnet och stämgaffeln hanterade han med samma glädje.

I sitt arbete som timmerman och i arbete med trä kom glädjen och stoltheten fram. Att bygga och se resultatet och kommentera det med glädje var en av Martins många sidor. Med stolthet berättade Martin om att han bilat över elva mil timmer till stugbyggen. Martin var också anlitad när det gällde att med varsamhet restaurera kulturbyggnader.

Dirigenten Martin tog upp stämgaffeln och gav ton. Han dirigerade kören med innerlighet och känsla. Att se samspelet i kören, lyssna in alternativ och att alltid göra det bästa präglade hans roll som dirigent. Martin har varit korist och dirigent i Bro Manskör över 30 år. Den betydelse Martin haft för kören kan inte uppskattas nog.

En annan sida som vi i kören uppskattat mycket var att hantverkaren i Martin kom fram när det gällde att bygga om/renovera vår lokal Lyran i Storvik. Under pauser vid övningarna har samtalsämnena varit många, som exempelvis jakten, speciellt med hund, sång i Ovansjö kyrko- och bygdekör, men störst har kärleken till familjen varit.

Nu har Martin lagt ner verktygen och pipan men våra känslor och minnen av Martin kommer alltid att finnas kvar. Tankarna går till familjen som förlorat en make, far, morfar och son.

Bro Manskör

Göran Olsson

Mer läsning

Annons