Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena var en ikon inom demensvärlden

/

Det är med stor sorg och saknad som Gävle Demensförening, Anhörigcenter och övriga samarbetspartners sörjer Lena Rosén som var ordförande i Gävle Demensförening. Lena gick bort i början på april.

Annons

Lena lämnar efter sig ett stort tomrum. Hon brann för de demenssjukas rätt till ett värdigt liv. Lena var en ikon inom demensvärlden.

Hon var en förebild för många med sin klokhet, värme och humor. Då hon blev ordförande i demensföreningen förde hon in en frisk fläkt som fört oss framåt i tankegången. Hon var inte rädd att framföra sina åsikter vare sig till politiker eller tjänstemän om hon tyckte att de hade fel. Hon hade mod och kunskap att ifrågasätta. I ett brev till medlemmarna påpekade hon att det var svårt att få till stånd en god samverkan med Omvårdnadsnämnden och Omvårdnad Gävle. Dessa har ju ett stort ansvar för människor med demenssjukdom.

Lena tyckte att det var viktigt med tekniken och att vi skulle lära oss att hantera den så att föreningen nådde ut med sitt budskap. Föreningen startade därför en hemsida och en facebooksida. När Lena blev ordförande blev också föreningen mer aktiv. Hon inspirerade oss, var drivande och engagerad. Hennes energi hade inga gränser. Vi är många som kommer att känna tomheten efter Lena, men vi ska bära vidare allt det hon trodde på och ville förbättra, kampen för de demenssjukas och deras anhörigas rätt till ett värdigt liv. I den kampen kommer en mycket viktig pusselbit att saknas och det är Lena.

Vi kommer att minnas Lena genom att fortsätta kampen för en bättre demensvård.

Mer läsning

Annons