Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så minns vi eldsjälen Stig Olsson

/

En av Årsunda IF:s stöttepelare finns inte längre bland oss. Stig Olsson avled hastigt den 8 juli. Något som sände chockvågor genom bygden och speciellt idrottsföreningen, som legat honom så varmt om hjärtat. Klubben har gjort en mycket stor förlust.

Annons

Speciellt inom skidsporten är exemplen många på hans gedigna insatser. Stig var ingen förgrundsfigur, ville inte vara det, men egentligen var det han som låg bakom det mesta.

Han var lekfarbrorn som såg till att Emil Jönsson och de andra skidungdomarna fick träning fast de knappt märkte det. Så roliga var övningarna. Han erbjöd alltid något för alla, från ungdomsträningar till vuxna i stavgångsgrupp.

Han var spårmakaren som såg till att det alltid blev fina skidspår dragna när det fanns snö. Ja, även om snön töat bort fixade han det också. Först skrapade han ihop resterna av den vita varan som fanns på skuggdelarna av hans åkrar och lade sedan ut den som tävlingsspår. Ett annat år ordnade han så att isskrap från Jernvallen transporterades till skidstadion i Årsunda, så att ungdomstävlingen Parsprinten mot all förmodan kunde genomföras.

Stig var en vän som alltid ställde upp för andra, medan hans eget fick stå tillbaka. Närhelst något behövdes förnyas på Idrottsplatsen var Stig snar att hjälpa med både idéer, maskiner och arbete. Han var också en av eldsjälarna bakom det uppskattade projektet att ordna skridskobana (och skidspår) på Storsjön.

Även inom orienteringen gjorde Stig stora insatser, främst som trofast tävlingsfunktionär och arrangör av kluriga klubblopp. Så sent som i höstas valdes han in i Skogskarlarnas Klubb.

Stig blev 59 år. Våra tankar går till de närmast sörjande, hustrun Elisabeth samt barnen Johan och Sara.

Mer läsning

Annons