Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack Hans för att du ville vara min bror

Hans Pettersson, Storvik har avlidit dagen före sin 90-årsdag. Han efterlämnar hustrun Inga, barn, barnbarn, släkt och många vänner.

Annons

En dag i mitten av 1980-talet fick jag ett telefonsamtal från Hans och Inga där Hans berättade vem han var och att han gärna ville träffas.

Jag hade hört talas om att jag hade syskon, bland annat en bror, som var äldre än jag men vår far hade inte så mycket kontakt med mina äldre syskon. Detta samtal kom att förändra en hel del. Vi träffades och hade massor att prata om. Hans hade träffat mig i samband med en fotbollsmatch på Stockholms stadion när jag var i femårsåldern men någon ytterligare kontakt hade vi inte haft.

Nu uppstod ett underbart brödraskap. Jag besökte Hans och Inga i Bro fäbodar och de besökte mig och min mor i Solna. Vid våra träffar hade vi en hel del om vår far att prata om. Hans var ganska fåordig men det han sa var så rakt på sak. Jag kände igen mycket av vår far i Hans. Att bara vandra i naturen i Bro tillsammans med Hans var en lycka. Ord behövdes inte utan vi gick sida vid sida och bara var. Dessa upplevelser är så starka och kommer för alltid finnas kvar inom mig

När jag förlorade min mamma för tio år sedan kom Hans och Inga till begravningen och de stöttade mig och bjöd in mig till familjesammankomster. Midsommar i Bro fäbodar blev en tradition.

När jag sedan träffade min man stod Hans och även Inga med öppna armar och tog emot honom. Det var så fantastiskt att få känna den värmen.

Tack Hans för att du ville vara min bror och för det sätt som du tog emot mig och Bengt med.

Anders Pettersson

Mer läsning

Annons