Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mireille gör det lilla extra

/
  • PRISAS FÖR FINT BEMÖTANDE. Mireille Wasniowski, sekreterare vid barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen vid Gävle sjukhus, tycker att hon får stort utrymme att sätta sin egen prägel på jobbet hon gör. ”Jag har en generös chef”, säger hon.

Vänlighet lönar sig. Mireille Wasniowski får landstingets Linkonpris för sitt goda bemötande av patienter, anhöriga och arbetskamrater vid BUP i Gävle.


– Det lilla extra betyder väldigt mycket, säger hon.

Annons

”Sedan Mireille började i receptionen på vår mottagning för ett år sedan har mottagningen fått ett rejält lyft!”, skrev hennes chef Annchristin Johansson i motiveringen när Mireille Wasniowski nominerades till priset. ”Mireille är sinnebilden för landstingets motto om ett bra bemötande.”

– Det är jätteroligt att jag vann. Jag är så tacksam över att de ens nominerade mig, säger Mireille Wasniowski.

Hon har haft några händelserika dagar sedan priset delades ut under landstingsfullmäktige i Bollnäs i förra veckan.

– Jag har fått väldigt mycket uppmärksamhet och massor av mejl och sms från vänner som jag inte har hört av på länge.

Mireille har en central roll där hon sitter i BUP-mottagningens reception. Telefonen ringer i ett, hon skriver fakturor och kallelser, fixar fika, bokar konferenser och tusen andra saker som krävs för att arbetet på mottagningen ska flyta. Ändå hinner hon sprida trivsel och välbefinnande omkring sig. Hur är det möjligt?

– Man kan välja mellan att bara göra sitt jobb och att göra det på ett trevligt sätt. Det behövs inte så mycket. Det kan räcka att man visar att man bryr sig om någon som är sjuk, att man tar med fika eller säger ”välkommen tillbaka” efter semestern, säger Mireille.

– Som patient eller anhörig är man väldigt sårbar, eftersom man befinner sig i en väldigt pressad situation. Man överlämnar sig och sitt problem till sjukhuset och det minsta jag kan göra då är att visa förståelse och respekt.

Innan Mireille Wasniowski kom till Gävle sjukhus för ett år sedan arbetade hon ett år i receptionen på BUP i Sandviken. Mireille vill tacka sin kollega där, Anna-Greta Andersson, för allt hon lärde sig av henne, både som sekreterare och människa.

– Hennes grundvärderingar smittade av sig på mig, säger Mireille.

Linkonpriset består i år av en tavla av konstnären Pär Kock.

– Den ska få en hedersplats, säger Mireille.

Mer läsning

Annons