Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk tidsresa för bonde på Furugården

/

I fredags eftermiddag (11 mars) bjöd Gävle Forsbacka Rotaryklubb på en annorlunda fikaträff för de boende på Furugården i Valbo.

Annons

I det fullsatta Café Furugården bjöds det på kaffe med tårta, serverad av Väntjänsten i Valbo, samt en dryg timmes uppskattad underhållning av vår välkände estradör Lars Sigvard.

Lars kåserade om sitt händelserika liv på och bakom scenen, allt från de stora teatrarna till landets folkparker, varvat med musikaliska godbitar från förr.

Lars hustru Gun-Britt skötte bandspelaren, medan Lars berättade. Han sjöng också några gamla örhängen själv med samma klara strupe som alltid.

Vi bjöds på en härlig musikalisk tidsresa genom flera decennier. Vem minns inte Kafferepet med Synkopen, Snoddas Flottarkärlek eller Olav Gerthels besök i blomsteraffären? Lasse Lönndahl fanns förstås också med på repertoaren, liksom Gösta Bernhard med Casinogänget som hade tagelskjortan på, och många flera.

Göran Pettersson från Gävle Forsbacka Rotaryklubb tackade Lars och Gun-Britt för trevlig underhållning samt personalen på Furugården och Väntjänsten i Valbo, som ställde upp och gjorde detta arrangemang möjligt.

Mer läsning

Annons