Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikskänt prinsesskalas på briggen Gerda

/

Prinsessan Madeleines födelsedagskalas på briggen Gerda fick uppmärksamhet landet över. Kvällstidningarna rapporterar om både presenterna och gästlistan.
– Det är ett hedersuppdrag som vi har genomfört, säger kapten Carsten Hedlund.

Annons

Det var prinsessans 27-årsdag som firades ombord, efter att kungafamiljen fått en tur med Gerda i present vid sitt besök i Gävle i mars i år. Sällskapet gick ombord i Saltsjöbaden för att sedan tillbringa några timmar på briggen.

– Vi gick ut en sväng på Baggensfjärden, satte segel och seglade några timmar. Sedan gick vi tillbaka till bryggan i Saltsjöbaden medan mörkret stilla föll, berättar Carsten Hedlund.

Han konstaterar att vädret hade kunnat vara bättre för ett prinsesskalas.

– Det var en lite gråmulen kväll med regn som hängde i luften och svaga vindar. Men vi känner oss hedrade. Det är ett hedersuppdrag som vi har genomfört och det är vi glada för.

Kvällstidningarna rapporterar att hela kungafamiljen var med ombord, tillsammans med ett tjugotal inbjudna gäster. Ockelbosonen Daniel Westling, som nyligen genomgick en njurtransplantation, fanns däremot inte bland gästerna. När födelsedagsbarnet kom ombord sköt man salut för att fira henne. Gästerna åt sedan en trerätters middag ombord – och avslutade med en födelsedagstårta från Högbo brukshotell.

I Aftonbladet avslöjar man också att kronprinsessan Victorias födelsedagspresent ska ha sett ut att innehålla en bok, och att bästa vännen Louise ”Lussan” Gottlieb hade köpt sin present på NK.

Nu har briggen Gerda lämnat Saltsjöbaden och ska i dag anlända till Nyköping. Inte förrän i augusti är det dags att vända hemåt mot Gävle igen.

Mer läsning

Annons