Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara tog årets bröllopsfoto

/
  • Sara Mårtensson från Älvkarleby har tagit årets bröllopsfoto. ”Det är jättestort som bröllopsfotograf i Sverige att få det priset. Det innebär att man blir erkänd som fotograf”, säger hon.

Sara Mårtensson, fotograf från Älvkarleby, har vunnit pris i tävlingen Guldhjärtat i kategorin ”Årets bröllopsfoto”. Priset delas ut av tidningen Lifestyle Wedding.

Annons

Hur gick det till när du tog vinnarbilden?

– Som bröllopsfotograf lär man sig att ha koll på allt. Det gäller att se vad som ska hända innan det händer. När vi stod utanför kyrkan såg jag att en person kom gåendes med en cykel så jag frågade om brudparet skulle cykla någonstans och åt vilket håll. Det skulle de så jag skyndade mig ner på vägen och lyckades precis fånga det här ögonblicket.

Visste du där och då att du fick en bra bild?

– Ja jag tänkte att den skulle bli bra. Ibland känns det bara att det blir jättebra.

Hur kom du med i tävlingen?

– Bruden mejlade mig på torsdagen förra veckan och berättade att hon skickat in bilden. Jag blev superglad. Sedan var det bara att åka ner till Stockholm för att delta i prisutdelningen som var under bröllopsmässan på Grand hotell på söndagen. Jag trodde inte att jag skulle vinna eftersom de två andra som var nominerade i samma kategori är välkända och duktiga fotografer. Men lilla jag från Älvkarleby tog hem det hela. Det är ett kvitto på att man gör något bra.

Hur länge har du fotograferat bröllop?

– Jag har fotograferat i sju år. Men från början tyckte jag att det var läskigt att fotografera människor och höll mig mest till träd och blommor och sådant. De senaste två åren har jag haft firman och nu tycker jag att det är jätteroligt att fotografera människor och försöka fånga ögonblick och känslor.

Mer läsning

Annons