Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelglädjen lockar många till Norrbergs bygård

/

En fantastisk musik- och sångarglädje utspelade sig i Norrbergs bygård Kungsgården i en fullsatt lokal 2 april.

Annons

För bara 50 kronor erbjuds tre timmars underhållning med allsång, önskelåtar, roliga historier och lotterier. Musikkaféet äger rum tre–fyra gånger på våren (den sista 23 april) och fyra gånger på hösten.

De som svarar för underhållningen är lokalbegåvningar från Torsåker, Kungsgården, Storvik, Åmot, Sandviken och Valbo. De är mellan 60 och 84 år och ställer upp helt ideellt, gaget består av en fika.

För att nämna några: Seppo från Sandviken, dragspel och bas på en Hagströmsklenod, Bengt Eklund från Åmot med gitarr och sång samt gitarrvirtuosen Kurt Hedlund.

Som mest har det varit 15–20 dragspelare, åtta–tio fiolspelare, fem gitarrister, en basist och ett durspelsgäng under ledning av Håkan Andersson från Sandviken.

Inspirationen till att ordna musikkafé fick initiativ- tagarna, paret Ing-Marie och Lasse Josefsson, när de besökte Vinnersjö spelstuga i Hedesunda för åtta år sedan. Några spelmän ställde välvilligt upp och sedan dess har det rullat på.

I pausen bjuder en dotter, barnbarn, en moster och goda vänner till paret på kaffe och te med fina smörgåsar och en hembakad godbit.

Musikträffen 2 april avslutades med ”Auf Wieder- sehen” och stående ovationer, och den eminente programledaren Lasse Josefsson kom med uppmaningen att komma i god tid nästa gång eftersom det är begränsat antal platser.

Vanja Palm

Mer läsning

Annons