Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack sa Dick och gick...

/
  • Tårtkalas. Efter 42 år i Gävle kommun gick Skolkontorets kvalitetschef Dick Lundberg i pension på torsdagen. Han avtackades med jordgubbstårta.

Med blommor, tal och tårta avtackades Skolkontorets kvalitetschef Dick Lundberg på torsdagseftermiddagen, efter att ha jobbat inom Gävle kommun i 42 år.

Annons

– Det känns spännande. Att gå i pension blir som att börja på ett nytt jobb, säger han.

Kön till jordgubbstårtorna i Skolkontorets kaféteria var lång på torsdagseftermiddagen. Alla var där för att tacka av Dick Lundberg, som själv verkade smått överväldigad av all uppmärksamhet.

– Det känns fantastiskt att så många kommit hit för min skull och väldigt roligt att en hel del gamla kollegor är här, säger han.

Började som lärare

Dick Lundberg började sin karriär som lärare på Sätraskolan i Gävle. Efter det blev han skolområdeschef, vilket ledde fram till tjänsten som kvalitetschef på Skolkontoret.

– Det allra bästa med de jobb jag haft är kontakten med människor, både stora och små. Förra veckan fick jag återvända till Sätraskolan och vara med på deras avslutning, vilket kändes som ett fint avslut, säger han.

Nu tänker Dick Lundberg ta det riktigt lugnt och ägna sig åt sina barnbarn och sitt radiointresse.

– Det känns ovan att sluta jobba men som tur är har jag mycket annat att sysselsätta mig med, säger han.

Mer läsning

Annons