Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgny ser fram emot sitt nya jobb som ABF-ombudsman

/
  • NY OMBUDSMAN. Torgny Jacobsson, till vänster, tar över som ombudsman i ABF Gästrikebygden när Lars Bäckius går i pension.Foto: Ulrica Källström

ABF Gästrikebygden har en ny ombudsman. Det är 37-årige Torgny Jacobsson som nu tar över efter Lars Bäckius, som går i pension efter 30 år inom ABF.

Annons

Jacobsson är inget nytt namn inom ABF. Redan som 19-åring, 1992, ledde han ett projekt inom ABF där han producerade en studie- och vägledningsbok riktad till arbetslösa. Efter en tid som cirkelledare inom media och film övergick han till den fackliga och politiska studieverksamheten, ett område han sedan kom att ansvara för.

Pendlade till Stockholm

Under fem år var han tjänstledig från Gävle, och arbetade då på förbundet i Stockholm.

– Jag pendlade i många år innan jag återvände till Gävle och en tjänst som verksamhetschef på ABF Gästrikebygden med kommunerna Gävle, Sandviken och Ockelbo.

Efter två år avancerar Torgny Jacobsson nu till att bli ombudsman, en uppgift han ser fram emot.

– Det händer ju hur mycket som helst inom ABF just nu. Vi ökar både verksamh och personal. Att få ta över en växande verksamhet är oerhört inspirerande, och ambitionen är givetvis att vi ska växa ännu mera.

Torgny Jacobsson tillträdde ombudsmannatjänsten 1 november, men förre ombudsmannen Lars Bäckius blir kvar till och med april för att avsluta projekt och påbörjade arbeten.

Intressanta år

Bäckius sammanfattar de 30 åren inom ABF med att det varit intressanta år, speciellt satsningarna i Sydamerika där han varit med och byggt upp en fungerande ABF-verksamhet, men även på lokalt plan med bland annat Språngbrädan i Sandviken och Rockskolan i Norrsundet.

Den närmaste tiden fokuserar ABF Gästrikebygden i första hand på att utgöra en plattform med bra innehåll för arbetslösa i de tre kommunerna.

Mer läsning

Annons