Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vännerna har många idéer för butiken

/
  • Kevin Sjögren och Adam Granbäck har tagit över Wenglers järnaffär i Bergby. ”Vi ska säsongsanpassa utbudet och lyssna mycket på kunderna vad de vill ha”, säger Kevin.
  • Här finns alla möjliga sorters bultar och Adam har blivit något av en bultexpert.
  • ”Många trogna kunder som sommarstugeägare, lantbrukare och företagare är glada att butiken finns kvar”, säger de nya ägarna.

Barndoms- vännerna har ägt Wenglers järnaffär i Bergby i någon månad. Men det syns redan att det är två killar med massor av idéer som har tagit över.

Annons

Kevin Sjögren, 21, och Adam Granbäck, 21, har känt varandra sedan de var i skolåldern. De har hunnit jobba en hel del i hop redan, och när de fick höra att den anrika järnbutiken skulle stänga igen, var det inget snack.

– Vi tycker att det är en rolig verksamhet och har handlat här mycket själva. Vi har spånat på idéer som vi skulle kunna göra och det här passar oss bra, berättar Kevin.

– Vi har alltid tyckt om att bygga tillsammans och har lärt oss själva om produkter och utvecklat ett intresse, säger Adam, som är den mest praktiska av de två.

LÄS MER: Kevin Sjögren – Gästriklands hetaste lantis

Båda två bor i trakten och där vill de vara kvar.

– Vi vill inte flytta, vi har familjer här och Kevin har andra jobb här, förklarar Adam.

Trots att de är väldigt olika som personer (Adam gillar sport medan Kevin avskyr det) fungerar de bra tillsammans när det kommer till butiken. De båda har sina specialområden som de behärskar bättre än den andre, vilket gör Adam och Kevin till utmärkta affärspartners.

– Vi kompletterar varandra bra; jag är mer administrativ och har hand om allt sådant, medan Adam är väldigt praktiskt lagd. Vi respekterar varandra och ifrågasätter aldrig varandras jobb, konstaterar Kevin.

LÄS MER: Bergbybo får pris för kök för matproducenter

28 november var första dagen de hade öppet, då hade de haft tillgång till affären i ett par veckor. Under den tiden hade de möblerat om, fixat en kaffehörna och ett idérum där kunderna kan se tapet- och golvprover.

– När vi har varit här förut har vi funderat på vad man skulle kunna göra om, och idérummet var en sak vi tyckte borde finnas. Här kan man ta en kaffe medan man väljer tapeter, berättar Adam.

Annars är butiken sig lik, förutom att den är luftigare. Allt som fanns i butiken och på lagret ingick i köpet.

Däremot är de inte längre ombud för Systembolaget.

– De tidigare ägarna avrådde oss från att ta det, det var för mycket jobb och för dålig förtjänst, förklarar Kevin.

Sedan de tog över butiken har de bara fått positiva reaktioner.

Många är glada att affären lever kvar och till nyöppnandet strömmade kunderna in och premiär- fikat tog slut.

– Det kom mycket mer folk än vi trodde och vi fick jättemycket blommor, berättar Kevin.

– Vi fick till och med springa i väg och köpa mer lussebullar och glögg, säger Adam.

Även om de har gjort om en del i lokalen redan, finns det fler idéer på lager. Bland annat ska de renovera.

– Vi tar det rum för rum. Men vi blir nog aldrig nöjda, det finns ständigt något här att utveckla, säger Kevin och får medhåll av Adam.

Mer läsning

Annons