Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi hade skitkul och körde som i Vilda Västern-dueller”

/
  • TUFF KÄRLEK. Att bli träffad av ett paintballgevär är inte helt harmlöst. Jacob Sundqvist visar upp sina ”krigsskador”.
  • Gamla Vänner. Jacob Sundqvist och Kevin Parto har känt varandra sedan de var 16 år och spelade basket tillsammans.  UPP MED HÄNDERNA. Det blev paintballkrig på Jacob Sundqvists svensexa i lördags. ”Vi är ett riktigt vänskapsgäng som var ute och hade kul. Hela dagen var det glatt och med mycket kärlek och gemenskap.”

Jacob Sundqvist började undra om det verkligen skulle bli något av. Att förvirra honom var en del av planen för Kevin Parto och de andra killarna som ordnade hans svensexa. I lördags hann de med både paintballkrig, vattenskoter och dans i 1970-talskläder.
– Jag är jävligt nöjd, säger Jacob.

Annons

Han trodde att han skulle gå till jobbet, men riktigt så blev det inte. Halv nio på morgonen ringde det på dörren och Jacob fattade direkt vad det var frågan om.

– Det var en skithård plingning så jag skrek till Maria att ”nu är dom här”. Hon fick öppna, säger Jacob.

Bakom dörren låg det en mc-hjälm, en skinnjacka med fransar och instruktioner om att han skulle gå mot jobbet halv tio. Han hann bara gå hundra meter.

Plötsligt fick han ett skott i huvudet – av ett paintballgevär.

– En bil sladdade ut från parkeringen och mina kompisar hängde ut med gevären och sköt mot mig, berättar han.

Femton killar jagade honom och till slut kröp han in i en buske och gömde sig.

– Då tänkte jag bara att jag måste rädda mitt liv. En del skrek ”det räcker nu” och en del skrek ”döda honom”, säger han.

En timme senare var de på plats för ett paintballkrig.

– Vi hade skitkul och körde rygg-mot-rygg som i Vilda Västern-dueller, säger Jacob.

Lunchen blev grillat med havsutsikt ute på Eskön. Därifrån körde de vattenskoter i ett par timmar och hade riktigt kul ihop.

Hemma hos Kevin fick Jacob duscha och sätta på sig en ögonbindel. När den togs av stod Jacob inför en fullsatt biosalong på Filmstaden.

– Jag hade en peruk med dreads och hippieutstyrsel på mig. Då skulle jag dansa till nån ABBA-låt. Jag kollade bara upp mot publiken en gång för jag skämdes så mycket!

Dansen fortsatte på torget där blivande hustrun Maria Eriksson väntade. Framför henne skulle han dansa till låten ”Maria, Maria” med Santana.

– Det var ju lite halvtaskigt väder som tur var, så det var inte så mycket folk där, säger Jacob och skrattar.

Överraskad

 

Kvällen fortsatte med middag på Los Sombreros och sedan blev det en vända på krogen innan svensexan avrundades hemma hos Kevin.

– Dagen var lång och alla var trötta, så vi höll inte på längre än till halv tre, säger han.

Från början såg planen helt annorlunda ut.

– Men vi råkade försäga oss och då blev strategin att göra Jacob så förvirrad som möjligt. Vi gav honom falska ledtrådar som att fråga honom ifall han var rädd för höjder eller höga farter, säger Kevin.

Kvällen innan svensexan ringde Jacob runt till kompisarna för att snoka reda på vad de skulle göra till helgen, utan något resultat.

– Jag hade inte förväntat mig något av det som hände. Men jag var lite rädd för att behöva hoppa fallskärm, säger Jacob.

På en svensexa ska man inte behöva göra något man får skämmas över resten av livet, tycker både han och Kevin. I deras kompisgäng ligger ribban ganska högt för vad som är pinsamt och Jacob skrattar när han tänker tillbaka på lördagen.

– Jag hade gått med på vad som helst den dagen. Säga nej till grabbarna – aldrig i livet, säger Jacob.

Han kände sig som en kung och uppskattar verkligen kompisarnas engagemang.

– Det är du värd, säger Kevin.

Mer läsning

Annons